Toiduuudised

TOMAT TAHAB TALLELE: 10 särtsakat hoidist igale maitsele ja toidule 

Toidutare, 7. august 2021 16:02

Kollaaž

Foto: 10x Jaan Heinmaa, Kai Mölder, Hele-Mai Aalamaa, Toidutare
Käes on aeg kodumaine tomat purki tallele panna. Kui tahad midagi uut ja huvitavat proovida või vanu tuntutud retsepte meenutada - kiika neid ideid siin!

Klikka retseptil: Hapendatud värsked punased sibulad ja kirsstomatid 

Hapendatud värsked punased sibulad ja kirsstomatid Foto: Hele-Mai Alamaa

Tore hapukas hoidis, mille vauefekt on tagatud. 

Klikka retseptil: Tomati-õunamarmelaad tšilliga 

Tomati-õunamarmelaad tšilliga Foto: Jaan Heinmaa

Mõnus marmelaad jätab pigem ploomimoosi mulje, sest koostisaineid pole just kerge ära aimata.

Klikka retseptil: Oa-tomatiletšo 

Oa-tomatiletšo Foto: Jaan Heinmaa

Türgi oad on värskelt keedetuna imehead, aga kui neid siiski üle jääb, tasub need koos tomatitega purki panna. Sobivad talvel liha ja kala kõrvale, aga ka paja- ja vormiroogadesse ning suppidesse.

Klikka retseptil: Ahjus kuivatatud kirsstomatid 

Ahjus kuivatatud kirsstomatid Foto: Jaan Heinmaa

Klikka retseptil: Letšo 

Letšo Foto: Jaan Heinmaa

Isetehtud letšot on hea talvel lihatoitude kõrvale pakkuda. Pipart lisa vastavalt sellele, kui vürtsikat tulemust soovid.

Klikka retseptil: Tomatiraguu (hoidis) 

Tomatiraguu (hoidis) Foto: Jaan Heinmaa

Kõik tomatid, mida värskelt süüa ei jaksa, pane purki. Koos teiste köögiviljadega on seda talvisel ajal hea võtta.

Klikka retseptil: Vürtsine tomatimoos 

Vürtsine tomatimoos Foto: Jaan Heinmaa

Ühtaegu nii magus kui vürtsine moos sobib täiendama iga liharooga, aga passib samahästi ka magusatesse toitudesse.

Klikka retseptil: Punase tomati marmelaad 

Punase tomati marmelaad Foto: Jaan Heinmaa

Kui tomatite söömisest isu täis, tasuks neist keeta marmelaadi. See on oivaline lisand erinevatele juustudele kas koos küpsiste või tumeda rukkinäkileivaga.