Ameerika köök

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Haugi- ja krevetikoogid  

Evelin Ilves, 9. august 2020, 07:28
Haugi- ja krevetikoogid Foto: Evelin Ilves
Tänane retsept tuleb taas traditsioonide raputamisest, inspiratsiooniks ameeriklaste maius Crab Cake ehk krabikook. Seekord siis hiiumaine haug Aasia mekiga.

2-le 

Vaja läheb:

  • 200 g haugifileed
  • 100 g värskeid väikseid kooritud krevette (või külma vee garneele või vähisabasid)
  • 3 spl kreemjat kookospiima (Santa Maria tetrapakis on väga hea) või 35% koort
  • 1 spl mandlijahu (või muud sulle meeldivat jahu)
  • 1 spl hakitud värsket tilli
  • 1 spl hakitud värsket murulauku
  • 1 muna
  • 1 spl oliiviõli
  • meresoola, valget pipart
  • praadimiseks head õli või gheed või võid

Tee nii:

Haki haugifilee kuubikuteks. Kui sul on garneelid või vähisabad, tükelda need sama suurteks. Väiksed põhjamaised krevetid sobivad tervelt kasutada.

Sügavamas kausis sega mereandide tükid kokku muna, kookospiima, oliiviõli ja mandlijahuga ning maitsesta. Vormi peopesas pätsikesed või tõsta supilusikaga koogikesed kuuma õli või praadimisrasva sisse ning küpseta mõlemalt poolt kuldseks.

Naudi koos värske salatiga. Suurepäraselt sobib selle roa kõrvale ka oliiviõliga röstitud värske terve koorimata kartul ja külm jogurtikaste küüslauguga. Lihtsalt supermaitsev suvine roog!

Haugi- ja krevetikoogid Foto: Evelin Ilves