Toiduuudised

TOMATIHOIDISED PAREMAKS: kuumutamine tõstab tomati tervislikkust  

Kersti Eero, 7. august 2020 15:00
Pildil olevates purkides on tomatile värvi lisanud spinat ja alõdža. Kuidas täpsemalt, saab teada juba retseptidest. Foto: Mari Luud

„Retseptides on alati silmas peetud jämedat soola, sest peenike puhastatud lauasool sisaldab paakumisvastaseid aineid ja hoidis kipub riknema. Ning lusikas on alati triiki täis, kui pole just täpsustatud, et võtta tuleb kuhjaga,“ ütleb Mari Leover Kõrveküla naisseltsist Miina. Teda tasub uskuda – on ju Olustvere hoidistemessil nii mõnigi peapreemia juba aastaid selle naistele kuulunud. 

Maril on kombeks kurgid-tomatid ise kasvatada, rääkimata rohelisest kraamist ja sibulatest-küüslaukudest. Välja on kujunenud ka omad kindlad sordid, mida ta armastab purki panna. 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

07.08.2021
TOMAT TAHAB TALLELE: 10 särtsakat hoidist igale maitsele ja toidule
03.10.2020
HELLITAB MAITSEMEELI: hea tuju õuna-vaarikamoos
10.08.2020
Pannitomatid küüslaugu-ürdisegu ja parmesaniga
03.07.2020
HOIDISTAMISHOOAEG KOGUB TUURE: kuus põnevat purgitäit kohe nautimiseks