Kalatoitude retseptid

KERGE KOSUTUS KALAPÄEVAKS | Kurgipüreesupp makra ja krevettidega 

Tiina Lebane, 13. august 2020, 05:15
Kurgipüreesupp makra ja krevettidegaFoto: Jaan Heinmaa
Kui kurgi-makrasalat on ammune tuttav, siis kurgi-makrasupp on küllap paljudele uudiseks. Vesine kurk annab püreestatult üsna palju massi, nii et krabinuudlid pole supi sees sugugi üksi. Põhiline on meeles pidada, et kui makra on juba potti lisatud, siis ei tohi suppi enam keema lasta, muidu muutuvad õrnad krabinuudlid ebameeldivalt sitkeks. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Värske kurk
1 tk Keskmine sibul
2 spl Õli
0.5 l Aedviljapuljong (või vesi ja puljong maitse järgi)
3 tk Värske sibula vars
100 g Hapukoor
200 g Krabinuudlid
Sool
Must pipar
4 spl Väikesed kooritud krevetid

Valmistamine

1. Pese ja koori kurgid ja sibul ning haki kuubikuteks. Kuumuta poti põhjas õlis, kuni sibul hakkab klaasjaks muutuma. Lisa puljong, lase keema tõusta ja kaane all rahulikul tulel umbes 10 minutit keeda.

2. Haki sibulavarred peeneks, tõsta veidi pealepuistamiseks kõrvale ja vala ülejäänu supi hulka. Püreesta supp kergelt läbi. Lisa hapukoor ja suurem osa krabinuudleid ning kuumuta, kuni supp hakkab aurama. Ära lase keema, sest muidu läheb hapukoor tükki ja makra muutub sitkeks.

3. Maitsesta supp soola ja pipraga ning jaga portsjoniteks. Puista igale portsjonile makranuudleid, 1 sl krevette ja hakitud rohelist sibulat. Söö kohe.

Samal teemal

16. juuli 2020, 09:05
KALAPÄEV! 10 lihtsat aedviljadega mereanniretsepti, mis viivad keele alla
2. juuli 2020, 10:36
KALAPÄEV TÄISKASVANUTELE! Heeringas marinaadis džinniga
25. juuni 2020, 07:46
KALAPÄEV | Grillitud tuunikala steik maasika-tomatisalsaga
11. juuni 2020, 07:13
KALAPÄEVA RETSEPT | Õrnsoolasiig džinni ja fenkoliga