KERGE KOSUTUS KALAPÄEVAKS | Kurgipüreesupp makra ja krevettidega
, 13. august 2020 05:15
Kurgipüreesupp makra ja krevettidegaFoto: Jaan Heinmaa
Kui kurgi-makrasalat on ammune tuttav, siis kurgi-makrasupp on küllap paljudele uudiseks. Vesine kurk annab püreestatult üsna palju massi, nii et krabinuudlid pole supi sees sugugi üksi. Põhiline on meeles pidada, et kui makra on juba potti lisatud, siis ei tohi suppi enam keema lasta, muidu muutuvad õrnad krabinuudlid ebameeldivalt sitkeks.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
600 g Värske kurk
1 tk Keskmine sibul
2 spl Õli
0.5 l Aedviljapuljong (või vesi ja puljong maitse järgi)
3 tk Värske sibula vars
100 g Hapukoor
200 g Krabinuudlid
Sool
Must pipar
4 spl Väikesed kooritud krevetid
600 g Värske kurk
1 tk Keskmine sibul
2 spl Õli
0.5 l Aedviljapuljong (või vesi ja puljong maitse järgi)
3 tk Värske sibula vars
100 g Hapukoor
200 g Krabinuudlid
Sool
Must pipar
4 spl Väikesed kooritud krevetid
Valmistamine
1. Pese ja koori kurgid ja sibul ning haki kuubikuteks. Kuumuta poti põhjas õlis, kuni sibul hakkab klaasjaks muutuma. Lisa puljong, lase keema tõusta ja kaane all rahulikul tulel umbes 10 minutit keeda.
2. Haki sibulavarred peeneks, tõsta veidi pealepuistamiseks kõrvale ja vala ülejäänu supi hulka. Püreesta supp kergelt läbi. Lisa hapukoor ja suurem osa krabinuudleid ning kuumuta, kuni supp hakkab aurama. Ära lase keema, sest muidu läheb hapukoor tükki ja makra muutub sitkeks.
3. Maitsesta supp soola ja pipraga ning jaga portsjoniteks. Puista igale portsjonile makranuudleid, 1 sl krevette ja hakitud rohelist sibulat. Söö kohe.