Roheline ühepajatoit
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
300 g Värsked kartulid
500 g Nuikapsas
500 g Värske kapsas
150 g Suhkruherned või aedoad
1 tk Keskmine sibul
2 spl Õli
0.5 l Aedviljapuljong
200 g (Külmutatud) herned
Sool
Roseepipar
Värske petersell ja till
Valmistamine
1. Koori kartulid ja nuikapsas, lõika kartulid sektoriteks ja nuikapsas paksemateks viiludeks. Lõika kapsas suuremateks suupärasteks tükkideks. Pese suhkruherned, kui kasutad aedube, siis poolita need. Koori sibul ja haki peeneks.
2. Kuumuta poti põhjas õli. Tõsta potti hakitud sibul, kartuli- ja nuikapsatükid ning kuumuta segades, kuni sibul hakkab klaasjaks muutuma. Lisa puljong ja kapsatükid, lase keedusel keema tõusta ja 5-6 minutit keeda. Lõpuks lisa suhkruherned (või aedoad) ja herned, lase uuesti keema tõusta ja veel umbes 10 minutit kergelt kaane all podiseda. Maitsesta pajatoitu soola ja purustatud roseepipra ning värske peterselli ja tilliga.