Roheline ühepajatoitFoto: Jaan Heinmaa
Vegan toidud
19. august 2020, 07:14

Roheline ühepajatoit

Kodumaisest aedviljast tasub praegu võtta maksimumi. Värskest kraamist ühepajatoidu sisse pole tõesti lihatükki vaja, sest ülihäid maitseid on siin niigi. Roseepipar on kusjuures hea üllataja. Kui hing ihkab toekamat toidust, siis hauka kasvõi võileiba kõrvale.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
300 g Värsked kartulid
500 g Nuikapsas
500 g Värske kapsas
150 g Suhkruherned või aedoad
1 tk Keskmine sibul
2 spl Õli
0.5 l Aedviljapuljong
200 g (Külmutatud) herned
Sool
Roseepipar
Värske petersell ja till

Valmistamine

1. Koori kartulid ja nuikapsas, lõika kartulid sektoriteks ja nuikapsas paksemateks viiludeks. Lõika kapsas suuremateks suupärasteks tükkideks. Pese suhkruherned, kui kasutad aedube, siis poolita need. Koori sibul ja haki peeneks.

2. Kuumuta poti põhjas õli. Tõsta potti hakitud sibul, kartuli- ja nuikapsatükid ning kuumuta segades, kuni sibul hakkab klaasjaks muutuma. Lisa puljong ja kapsatükid, lase keedusel keema tõusta ja 5-6 minutit keeda. Lõpuks lisa suhkruherned (või aedoad) ja herned, lase uuesti keema tõusta ja veel umbes 10 minutit kergelt kaane all podiseda. Maitsesta pajatoitu soola ja purustatud roseepipra ning värske peterselli ja tilliga.