Pannitomatid küüslaugu-ürdisegu ja parmesanigaFoto: Jaan Heinmaa
10. august 2020, 11:15
Pannitomatid küüslaugu-ürdisegu ja parmesaniga
Need maitsvad pannitomatid sobivad kesksuvel ka omaette toiduks, kuid veelgi paremini kõikvõimaliku grillkraami lisandiks. Kasutades taimset juustu võid rooga ka veganist sõbrale pakkuda.
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
RETSPT
4 tk Tomat
2 tk Küüslauguküüs
1 dl Hakitud ürdid (nt petersell, basiilik)
1 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar
4 spl Oliiviõli (pluss praadimiseks)
3 spl Riivleib või -sai
1 dl Riivitud parmesan
2 dl Valge vein või õunamahl
RETSPT
4 tk Tomat
2 tk Küüslauguküüs
1 dl Hakitud ürdid (nt petersell, basiilik)
1 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar
4 spl Oliiviõli (pluss praadimiseks)
3 spl Riivleib või -sai
1 dl Riivitud parmesan
2 dl Valge vein või õunamahl
Valmistamine
1. Pese tomatid ja lõiki põiki pooleks.
2. Purusta küüslaugud ning sega kokku hakitud ürtide ja õliga, maitsesta soola ja pipraga.
3. Kuumuta pannil õli. Tõsta tomatid lõikepind allpool kuumale pannile ja küpseta 2-3 minutit. Keera ringi ning jaga küüslaugu-ürdisegu tomatitele. Puista peale riivleiba (-saia) ja riivitud parmesani, vala pannile veidi veini või õunamahla ning küpseta madalal kuumusel umbes 10 minutit.
Kommentaarid (0)