Hoidised

NUTIKAS HOIDIS | Kukeseened õunamahla-karrimarinaadis 

Tiina Lebane, 12. august 2020, 08:34
Kukeseened õunamahla-karrimarinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Õunamahla loomulik ja magus kangus vajab juurde vaid õige lahjat äädikat. Natuke karripulbrit muudab leeme kenasti kollaseks ja annab seentele väga meeldiva maitsenüansi. Eriti hea on hoidise puhul see, et seeni ei pea keetma ja süües on nad mõnusalt krõmpsud. 

Koostisosad
2 l Kukeseened
MARINAAD
2 d Toiduäädikas 4%
3 dl Õunamahl
1.5 dl Suhkur
1 tl Sool
1 tl Karripulber
2 tk Loorberileht
8 tk Nelgitera
11 tk Vürtspipratera

Valmistamine

1 l

1. Puhasta seened, lõika suuremad pooleks. Jaga seened tihedalt purkidesse. Võid seeni kergelt allapoole suruda, et neid rohkem purki mahuks, kuid tee seda tõepoolest ettevaatlikult, et õrnad kukekad ikka terveks jääksid. Arvesta, et marinaadi toimelt tõmbavad seened veidi kokku ehk väiksemaks ning kerkivad üles. Seetõttu ongi hea nipp püüda neid võimalikult palju ühte purki toppida.

2. Mõõda marinaadiained potti ja keeda rahulikul tulel umbes 10 minutit, kuni suhkur ja sool on lahustunud.

3. Vala kuum marinaad purki seentele ja sule kaas. Lase toatemperatuuril maha jahtuda. Säilita külmkapis.