Kukeseentega pannkoogid sobivad imehästi hommikusöögiks, aga miks mitte koos salatiga ka kergeks lõunaks. Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
6. august 2020, 09:11

SUVINE AHVATLUS: pontsakad tatrajahu-kukeseenepannukad

Parim aeg aastas! Tomatid on kasvuhoones õiget jumet võtmas, basiilikudžungel sealsamas kõrval ... Ja mustikad! Ma pole nii sinavat metsaalust aastaid näinud! Kukeseente peale ma metsas veel ise sattunud ei ole, ja kui päris aus olla, siis suur seeneline ma polegi, aga koduturu lettidelt tassin neid heameelega koju ja küpsetan näiteks pannkooke!

Kukeseentega pannkoogid sobivad imehästi hommikusöögiks, aga miks mitte koos salatiga ka kergeks lõunaks. Sel korral tegin pannkooke ainult munavalgeid kasutades, nii et see on ideaalne retsept, kui oled suuremas koguses brüleekreemi või jäätist teinud. Loomulikult võid pannukaid teha ka terveid mune kasutades.

Pontsakad tatrajahu-kukeseenepannukad

  • 7 munavalget või 4 suurt muna
  • 0,5 l keefirit
  • 2,5 dl toortatrajahu
  • 1,5 dl kaerakliisid
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 200 g kukeseeni
  • praadimiseks õli
  • serveerimiseks basiilikupestot ja soovi korral riivjuustu

Valmista pannkooke nii:

Puhasta kukeseened ja prae õrnalt kuival pannil läbi, kuni vesi on eraldunud. Vispelda kõik taina koostisosad omavahel ühtlaseks. Vala kuumale pannile lusikaga tainast ning lao igale tainakuhjale mõni kukeseen. Prae pannkoogid mõlemalt poolt kuldseks ning serveeri pesto ja soovi korral ka riivjuustuga.

Loe blogipostitust siit!