EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Kukeseene kaste kaneeli ja sidruniga – kergitab heast elamusest kulme!
Kuuele
Vaja on:
- 1 l värskeid kukeseeni, suuremad haki jämedalt
- 2-3 keskmise suurusega mugulsibulat, peeneks hakitud
- 2 küüslauguküünt, 1 hakitud koos sibulaga, teine pressitud maitsestamiseks
- 50 g võid
- 600 g 20–30% hapukoort
- Paar tilka sidruniõli või 1 sidruni riivitud koor
- 1/4 tl jahvatatud kaneeli
- kaunistuseks peeneks hakitud värsket murulauku jt meeldivaid ürte
- meresoola
- 1 tl mett või pruuni suhkrut
- värskelt jahvatatud valget pipart
Sulata paksupõhjalisel pannil või kuumuta madalal tulel peeneks hakitud sibul ja 1 küüslauguküüs, kuni ta muutub klaasjaks.
Lisa jämedalt hakitud kukeseened, tõsta kuumust ning prae kuni vedelik aurustub. Võid juurde lisada võid või ghee'd ja praadida seene-sibula segu aeg-ajalt segades, kuni see hakkab kergelt karamelliseeruma – see annab roale eriliselt hea maitse!
Lõpuks lisa hapukoor, sool, mesi, sidrunikoor või -õli ja kaneel ning kuumuta keemiseni.
Keema tõusnud kastmesse pressi küüslauguküüs ja hakitud maitseroheline koos pipraga.
Tõsta tulelt. Serveeri värskete tillikartulite ja värvilise värske salatiga.
Tõeline suvemaius!
Värsked tillikartulid
- 12 väikest tervet koorimata kartulit
- meresoola
- peeneks hakitud värsket tilli
Keeda – või veel parem, auruta – kartulid pehmeks, maitsesta soola ja värske tilliga ning serveeri kohe koos kukeseenekastme ja salatiga. Täna Eesti loodust!
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
Kommentaarid (0)