Toiduuudised
 

USKUMATU: Õhtulehe piknikukorv on 12 aastaga ainult 1,26 euro võrra kallinenud + 4 säästlikku retsepti 

Kersti Eero, 31. juuli 2020, 12:30
SUPERSÄÄSTLIK RETROMENÜÜ: Kui 2008. aastal kulus pildil olevate toitude tegemiseks 12 eurot ja 55 senti, siis nüüd läheks sellele 13 eurot ja 81 senti ehk nelja inimese pikniku ninaesine on vahepeal vaid priske euro võrra kallinenud.  Foto: Tairo Lutter

2008. aastal maksis Õhtulehe kokkuhoidlikus piknikukorvis leiduv 12 eurot ja 55 senti ehk toonases rahas 196 krooni ja 30 senti. Praegu kulub neljal inimesel sama söögi-joogiga grüünesse sõites 13 eurot ja 81 senti. Kui Eesti keskmine palk on statistikaameti andmetel tõusnud viimase 12 aastaga 1,78 korda ehk 788 eurolt 1404 eurole*, siis meie piknikumenüü on inimesele sama ajaga kallinenud vaid 32 senti. 

„Kui lisada pakk mahla või pudel alkoholivaba õlut autojuhile (mahl 10 krooni, õlu 12–15 krooni) ja 80–90kroonine pudel veini, saab hakkama 300 krooniga,"  kinnitas kokk Sven Azojan 12 aastat tagasi, et piknik neljale on võimalik maha pidada vähema kui 300 krooni ehk siis umbes 19 euro eest.    

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

19. juuli 2020, 11:28
MÕNUS RANNATOIT: vahemerelised muffinid koos värskendava kurgikülmsupiga
5. juuni 2020, 17:42
Piknik: selle suve kõige turvalisem pidu
5. juuni 2020, 17:35
Piknikukorv pane kõigepealt kokku paberil + 4 retsepti