Toiduuudised

Plaksumaisi põhitõed: alati õnnestuv popkorn ehk kolmeteranipp (1)

Kristi Rebane, ajakiri Nipiraamat, 22. august 2020, 11:49
Meil on nipp, millega terad valmivad korraga ja terveid terasid jääb minimaalselt.Foto: Unsplash
Kes on kodus potis popkorni teinud, teab, et tavaliselt jääb potipõhja maisiteri, mis ei ole lahti plaksunud. Meil on aga nipp, millega terad valmivad korraga ja terveid terasid jääb minimaalselt.

Valmista popkorni potis nii:

1. Kuumuta 4 sl mahedamaitselist õli suurel kaanega pannil või paksu põhjaga potis. Lisa pannile kolm maisitera ning oota, kuni kõik terad on kaane all valmis plaksunud.

2. Vala kuumale pannile 2 dl maisiterasid, kata pann kaanega ja võta siis 30 sekundiks tulelt. Aega võid võtta 30 lugedes. Sel ajal kuumenevad terad ühtlaselt läbi, et hiljem korraga valmis plaksuda.

3. Pane kaanega pann tagasi tulele ja kuumuta terasid keskmisel kuumusel. Peagi kuuled, kuidas popkorn hakkab plaksuma.

4. Kuumuta terasid, kuni plakse jääb vähemaks. Kui saad kahe plaksu vahel viieni lugeda, on popkorn valmis. Võta pann tulelt, vala plaksumais kaussi ja maitsesta meelepäraselt.

Selle retsepti järgi saad 2 dl maisiteradest umbes 2 liitrit popkorni ja aega kulub viis minutit!

Samal teemal

9. august 2020, 17:34
Eesti inimesed jagavad kogemusi: kuidas ise õues kodukino korraldada?