Kui sul napib magustoidu tahenemiseks vajalikku aega, valmista maius pokaalidesse.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
23. august 2020, 11:42

VAID VIIS KOOSTISOSA: põhjata ja küpsetamata kodujuustutort tikritega

Kodujuustu võid tordi jaoks püreestada, kuid ka teraliselt jääb tordi tekstuur mõnus. Kui sul napib magustoidu tahenemiseks vajalikku aega, valmista maius pokaalidesse – nii piisab ka lühemast seismisajast, et dessert serveerimiseks valmis saaks.

Vaja läheb (kuuele):

  • 5 želatiinilehte
  • 500 g kodujuustu
  • 2 dl vahukoort
  • 1⅓ dl suhkrut
  • 2 dl tikreid + serveerimiseks

Valmista torti nii:

1. Pane želatiinilehed külma veega kaussi paisuma.

2. Samal ajal purusta kodujuust saumikseriga ühtlaseks ja vahusta koor suhkruga.

3. Pigista želatiinilehed kuivaks ja kuumuta potis koos tilga veega, kuni želatiin on lahustunud. Nirista see kodujuustule ja sega läbi. Tõsta õrnalt sekka ka vahukoor.

4. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi servad toidukilega ja vala segu vormi.

5. Puhasta tikrid ja lao marjad koogile. Lase tordil külmkapis vähemalt kuus tundi, ideaalis üle öö taheneda. Enne serveerimist lisa tordile veel tikreid.

Tort valmib 15 minutiga + tahenemise aeg!