Nacho’d ehk soojad juustuga kaetud maisikrõpsud on Mehhikost pärit populaarsed suupisted, mida serveeritakse järjest enamate lisanditega. Foto: Kristi Rebane
Kristi Rebane, ajakiri Nipiraamat 21. august 2020 11:39
Nacho’d ehk soojad juustuga kaetud maisikrõpsud on Mehhikost pärit populaarsed suupisted, mida serveeritakse järjest enamate lisanditega. Õpetame sind tegema suviselt kerget lõhe- või forellisnäkki, mis ei nõua pikka aega köögis toimetamist ja maitseb igale kalasõbrale.

Vaja läheb (neljale):

  • 400 g lõhe- või forellifileed
  • poole sidruni mahla
  • pool punast sibulat
  • peotäis värsket koriandrit või lehtpeterselli
  • 5 sl marineeritud maisi
  • pakk maisikrõpse (185 g)
  • pool tšillikauna
  • 100 g juustu
  • serveerimiseks hapukoort, tomatikastet, guacamole't

Valmista kalalisandiga nacho’sid nii:

1. Maitsesta kalafilee soola ja pipraga, nirista peale sidrunimahl ning küpseta 180kraadises ahjus filee paksuse järgi 15–20 minutit, kuni kala on küps.

2. Koori ja viiluta sibul, haki ürdid, nõruta mais, riivi juust ja viiluta peenelt tšilli.

3. Puista maisikrõpsud ahjuplaadile või suurele puidust lõikelauale, millelt soovid rooga serveerida.

4. Tõmba küps kala kahvliga väiksemateks tükkideks ja laota krõpsudele. Kata kala sibularataste, tšilli ja maisiga ning puista peale riivjuust.

5. Küpseta nacho’sid koos lisanditega 180 kraadi juures veel 7–10 minutit, kuni juust on sulanud. Puista peale värsked ürdid ning serveeri snäkke soojalt. Kõrvale paku hapukoort, tomatikastet ja guacamole’t.

Nacho’de põnevaid lisandeid:

  • Margarita – mozzarella, tomat, riivjuust, värske basiilik
  • Hawaii – suitsukana, värske ananass, riivjuust
  • Tex-mex – praetud veisehakkliha, marineeritud jalapeno’d, riivjuust, koriander
  • Vegan – mustad või punased konservoad, õhukesed praetud suvikõrvitsaviilud ja paprikaribad, maitsepärm või vegan riivjuust

Nii õnnestub alati!

Pole ainuõigeid nacho-lisandeid. Kokku võib sobitada eri maitseid, kuid on üks klassikaline nipp! Maitsed on tasakaalus, kui sul on nacho’de lisandiks vähemalt üks asi igast jaotusest. Nacho’de kõrval peab alati olema midagi:

  • toitvat: hakkliha, oad, suitsukana, kala, juust;
  • värsket: mais, paprika, sibul, koriander;
  • hapukat: jalapeno’d, hapukoor, tomatikaste.

Hügieenile mõeldes
Et sööjate ssõrmed ei peaks samal pannil käima, säti kõrvale lamedad kausid või servadega taldrikud, kuhu igaüks saab endale paraja portsu panna. Kastmeid palu lusikaga taldrikuservale tõsta.