Tõeliselt hõrgu maisitangupudru saladus peitub pikas haudumisajas, nii et võta roa keetmiseks aega .Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
16. august 2020, 11:37

Avasta uusi maitseid: kreemjas polenta värvilise tomatisalsaga

Tõeliselt hõrgu maisitangupudru saladus peitub pikas haudumisajas, nii et võta roa keetmiseks aega – kuldkollane kreemjas lõpptulemus on seda väärt! Kireva ja maitsvaima salsa saad kodumaistest parimas vormis eri värvi tomatitest.

Vaja läheb (neljale):

Polenta:

  • 2 dl maisimannat, -tangu või jämeda jahvatusega maisijahu
  • 8 dl vett või 1:1 vee ja piima segu
  • 1 tl soola
  • 50 g Parmesani või muud juustu (soovi korral)

Tomatisalsa:

  • 1 punane sibul
  • 400 g eri värvi tomateid
  • peotäis värskeid ürte, nt basiilikut, peterselli
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 sl õunaäädikat
  • soola-pipart

Valmista polentat ja tomatisalsat nii:

1. Mõõda mais ja külm vedelik potti, maitsesta soolaga ja kuumuta keemiseni.

2. Keeda polentat madalal tulel aeg-ajalt segades, kuni saad kreemja pudru. See võtab aega u 40 minutit. Vajadusel lisa veidi vett.

3. Vahetult enne valmimist riivi soovi korral sekka juust.

4. Kuni polenta keeb, valmista salsa. Selleks koori ja viiluta sibul, haki tomatid ja ürdid. Vispelda õli äädikaga kastmeks ning sega kausis tomati, sibula ja ürtidega. Maitsesta salsat soola-pipraga ja serveeri kuuma polenta kõrvale.

Toit valmib 45 minutiga!