Kui palju kasutusvõimalusi pulbril on: kastmetesse, suppidesse, pirukatäidistesse, pasteetidesse, maitsevõidesse ja -sooladesse.Foto: Jana Olesk
15. august 2020, 12:35
GENIAALNE KATSETUS: hõrk ja rikkaliku maitsega kukeseenepulber
Olen igal aastal kukeseeni kuumutanud ja siis sügavkülmutanud. Sel korral aga jagan oma uut eelmise aasta kukeseenekatsetust – kuivatatud seentest pulbrit. See on imeline viis säilitada kukeseente maitset ja vitamiine. Ja kui palju kasutusvõimalusi pulbril on: kastmetesse, suppidesse, pirukatäidistesse, pasteetidesse, maitsevõidesse ja -sooladesse.
Vaja läheb:
- kukeseeni – nii palju, kui mets annab ja talvel perega ära jõuad süüa
Kuivata ja jahvata seeni nii:
1. Puhasta kukeseened ning lõika väiksemateks tükkideks. Kõige paremad on võimalikult kuivalt metsast toodud seened.
2. Kuivata seened endale meelepärasel moel, kas spetsiaalses kuivatis või siis praeahjus, aga mitte üle 40kraadisel kuumusel. Muidu ei säili kukeseene head omadused ning seened muutuvad tumedaks ja maitsetuks.
3. Jahvata kuivatatud seened kohviveskis pulbriks. Hoia seenepulbrit õhukindlalt suletud klaaspurkides. Eelista seejuures tumedat klaaspurki.
Kommentaarid (0)