Toiduuudised

GENIAALNE KATSETUS: hõrk ja rikkaliku maitsega kukeseenepulber 

Jana Olesk, ajakiri Nipiraamat, 15. august 2020, 12:35
Kui palju kasutusvõimalusi pulbril on: kastmetesse, suppidesse, pirukatäidistesse, pasteetidesse, maitsevõidesse ja -sooladesse.Foto: Jana Olesk
Olen igal aastal kukeseeni kuumutanud ja siis sügavkülmutanud. Sel korral aga jagan oma uut eelmise aasta kukeseenekatsetust – kuivatatud seentest pulbrit. See on imeline viis säilitada kukeseente maitset ja vitamiine. Ja kui palju kasutusvõimalusi pulbril on: kastmetesse, suppidesse, pirukatäidistesse, pasteetidesse, maitsevõidesse ja -sooladesse.

Vaja läheb:

  • kukeseeni – nii palju, kui mets annab ja talvel perega ära jõuad süüa

Kuivata ja jahvata seeni nii:

1. Puhasta kukeseened ning lõika väiksemateks tükkideks. Kõige paremad on võimalikult kuivalt metsast toodud seened.

2. Kuivata seened endale meelepärasel moel, kas spetsiaalses kuivatis või siis praeahjus, aga mitte üle 40kraadisel kuumusel. Muidu ei säili kukeseene head omadused ning seened muutuvad tumedaks ja maitsetuks.

3. Jahvata kuivatatud seened kohviveskis pulbriks. Hoia seenepulbrit õhukindlalt suletud klaaspurkides. Eelista seejuures tumedat klaaspurki.

Samal teemal

6. august 2020, 09:11
SUVINE AHVATLUS: pontsakad tatrajahu-kukeseenepannukad
2. august 2020, 09:45
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Kukeseene kaste kaneeli ja sidruniga – kergitab heast elamusest kulme!
27. juuli 2020, 12:41
KUKESEENED TALLELE: kas ja kuidas külmutada, kuivatada või hoopis marineerida?