Mis saaks olla parem kingitus kui perenaise enda valmistatud salat või keedis! Foto: Hannes Dreimanis
Tee ise
16. august 2021, 14:08

PUHAS ILU | Puust ette ja punaseks, kuidas muuta moosipurk maitsvaks ja kauniks kingituseks!

On hoidiste tegemise aeg, mil keldririiulid täituvad hea-paremaga. Mis saaks olla parem kingitus kui perenaise enda valmistatud salat või keedis! Siin on mõned soovitused, kuidas panipaigast võetud purgist saab isikupärane ja eriline kingitus.

Vaja läheb:

  • purki meelepärase hoidisega

  • huvitavat paberit (jõupaber, pitsiline kohvitassi aluspaber, mõni muu pehmem ilupaber), kangajääke või väike pitsiline laudlina

  • nööri, pitsi või paela

  • liimi, topeltteipi, liimipaberit või sõnumipaberit, mille saab rulli keerata

  • kuuma liimi kaunistuste kinnitamiseks

  • kaunistuselemente

Foto: Hannes Dreimanis

Töökäik:

1. Vaadake, et moosipurk oleks puhas, kuiv ja sellelt oleksid vanad sildijäägid eemaldatud.

2. Lõigake paberist või riidest ring, mis on hoidise kaane läbimõõdust umbes 6 cm suurem. Sättige see võrdsete külgedega purgile ja siduge kinni. Võite kasutada ka paberist pitsilist kohvitassialust, mida müüakse erinevates pudi-padi kauplustes. Ka see alus peaks olema kaane läbimõõdust umbes 6 cm suurem.

3. Pitsilise liniku puhul on parem põimida linikusse pael ja see kaane ümber kinni siduda.

4. Valmistage sildid, mis kirjeldavad purgi sisu, kasutust ja teisi häid soove. Soovitan need kleepida kaanele või siis kirjutada paberile, mille saab toredasti rulli keerata ja purgi külge siduda. Nii on kingi saajal lihtsam purke taaskasutada. Tülikas siltide mahapesu jääb ära.

5. Kui kõik eelnev on läbi mõeldud ja teostatud, võite minna kõige mõnusama osa, purgi vidinatega kaunistamise juurde. Sellega ei maksa muidugi üle pakkuda, sest purgi sisu on ikkagi peategelane. Kaunistamise juures on parim kasutada kuuma liimi. Mõni paberlilleke, lepatriinu, nööp või muu selline detail teeb kingi isikupärasemaks.

Ja saategi minna rõõmu pakkuma!

Valmistage sildid, mis kirjeldavad purgi sisu, kasutust ja teisi häid soove. Foto: erakogu