SUVISELT KERGE MAIUS: aprikoosi-kirsikastmega chia-puding
Olgugi et aprikoosid meie laiuskraadidel vilju kanda ei taha, siis õnneks jõuavad need soojematest-päikeselisematest piirkondadest järjest parema logistikaga ka meie juurde. Ehk siis ei müüda ainult täiesti toorelt ära korjatud ning vaevu varrel küpsema hakata jõudnud kivikõvu ja/või maitsetuid isendeid, vaid leidub ka mahlaseid, päikest täis kuldkollaseid hõrku vilju.
Kirsside hooaeg veel läbi ei ole ning hapud kodumaised kirsid sobivad magusate aprikoosidega kui valatult. Kuna ainult puuviljade söömine minu jaoks alati päris magustoidu mõõtu välja ei anna, siis sobitasin nad lihtsa chia-seemnetega jogurtiga. Minu arvates saab magustoit viljadele lisatud suhkrust piisavalt magus, kuid soovi korral sega lusikatäis suhkrut ka jogurti sekka.
Kui teed pudingu Kreeka jogurtiga, mitte tavalise maitsestamata jogurtiga, siis lisa jogurtile ka 1-2 sl vett või piima, et konsistentsi enne seemnete lisamist veidi vedelamaks muuta.
Aprikoosi- ja kirsikastmega chia-puding (kolmele)
Pudingu jaoks:
- 1 tops (370–400 g) maitsestamata jogurtit
- 2 sl chia-seemneid
- soovi korral 2 tl suhkrut
Puuviljade jaoks:
- 4-5 aprikoosi
- 1,5 peotäit hapusid kirsse
- 1 tl sidrunimahla
- 1 tl tärklist
- 1 sl suhkrut või muud meelepärast magustajat
Valmista magustoitu nii:
Sega jogurt chia-seemnete ja soovi korral suhkruga. Kui kasutad väga paksu Kreeka jogurtit, lisa ka 1-2 sl vett või piima. Jaga kreem magustoidupokaalidesse ning jäta külmkappi vähemalt pooleks tunniks paksenema.
Puhasta aprikoosid ja kirsid kividest. Haki aprikoosid väikesesse potti, lisa 1 sl vett, 0,5 sl suhkrut ning sidrunimahl. Kuumuta 2-3 minutit, kui aprikoosid hakkavad moosiks minema, aga hoiavad veel kenasti kuju, ja vala kaussi. Vala samasse potti kirsid, puista ühtlaselt peale (võid näiteks teesõelaga sõeluda) tärklis, 1 sl vett ning ülejäänud 0,5 sl suhkrut. Keeda pidevalt segades, kuni kaste pakseneb ning võta pliidilt.
Kui puding on paksenenud, tõsta igasse pokaali lisaks aprikoosi-kirsikastet ja serveeri külmkapikülmalt.
Loe blogipostitust siit!
Kommentaarid (0)