Tikrikaste ja grillitud sealiha Foto: Pille Enden
Lihatoidu retseptid
31. juuli 2020, 08:12

MÕNUSAKS REEDEKS | Tikrikaste ja grillitud sealiha

Tikrid kui maitsvad ja kasulikud marjad on meie toidulaual suhteliselt harva. Ometi sobivad need marjad nii soolastesse kui magustasse roogadesse. Ka liha juurde on vürsine magus-hapu kaste väga sobiv, aga võib pakkuda ka nt juustudega. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
700 g Sea välisfilee
4 spl Sojakaste
2 spl Palsamiäädikas
1 tk Purustatud küüslauguküüs
1 spl Pruun suhkur
TIKRIKASTE
100 g Puhastatud tikrid
2 spl Pruun suhkur
1 tk Punane tšillikaun
2 spl Oliiviõli
0.5 spl Sojakaste
1 spl Palsamiäädikas

Valmistamine

1. Sega marinaadi ained. Lõika seafilee risti kaheks tükiks ja vähemalt 2 tunniks marinaadi, aga seda võib teha ka juba eelmisel päeval.

2. Pane tikrid, suhkur ja hakitud tsilli koos 0,5 dl veega kastrulisse. Kuumuta keemiseni ja hauta kuni tikrid on pehmed. Võta pliidilt ja püreeri saumikseriga. Sega hulka õli ja maitsesta sojakastme ning palsamiäädikaga. Lase jahtuda. Timmi maitse sobivaks.

3. Võta liha marinaadist, kuivata liigsest marinaadist ja grilli u 20-25 minutit, iga 5 minuti tagant ümber pöörates. Võta grillilt, lase kaetuna 5-10 minutit seista.

4. Lõika liha viiludeks ja serveeri värske salati ning tikrikastmega.