Foto: Panthermedia
Toiduuudised
24. juuli 2020, 18:23

Nipinurk: kuidas keeta värsket kartulit?

* Pese mugulad puhtaks ja pane keevasse vette. Võta vett nii palju, et see kataks vaevu pealmisi kartuleid. 

* Keeda kartuleid kaane all keskmises kuumuses umbes 20 minutit. Aeg oleneb siiski nende suurusest ja sordist. 

* Mõnusat maitset lisavad keeduvette pandud tillivarred või paar küüslauguküünt.

* Kui vesi on ära valatud, auruta kartuleid kaane all paar minutit. 

* Terviseteadlik võiks kartuleid keetmise asemel aurutada. Selleks on tarvis spetsiaalset potti ja aegagi läheb rohkem, kuid vajalikud vitamiinid-mineraalid säilivad nii paremini.

* Kuumale keedukartulile võib serveerimisel peale panna ürdiõli. Selleks haki või purusta köögikombainis koos hea salatiõliga värsket tilli, peterselli, basiilikut ja murulauku.