Küpsetamata magustoidud

NÄDALA MAIUS | Kirsi-šokolaadijäätis  

Pille Enden, 24. juuli 2020, 09:23
Kirsi-šokolaadijäätis Foto: Jaan Heinmaa
Tumeda šokolaadi ja kirsside kooslus on suurepärane! Jäätist võib serveerida nii viiludena kui ka pallidena nt vahvlitorbikus. Kirsside puhul on kõige tüütum kivide eemaldamine, mida on kõige mugav teha spetsiaalse kirsikivieemaldajaga, aga kui seda ei ole, siis saab kirsid noaga pooleks lõigata või mingi tömbi otsaga pulgaga, nt toidupulgaga, välja torgata.  

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 4 tundi sügavkülmas

Koostisosad
300 g Kivideta kirsid
2 dl Suhkur
2 spl Maisitärklis
6 dl Rõõsk koor 35%
200 g Kondenspiim
100 g Tume šokolaad

Valmistamine

1. Pane kividest puhastatud kirsid ja suhkur potti, keeda 6-7 minutit kuni kirsid pehmenevad ja suhkur on sulanud, sega hulka maisitärklis. Lase jahtuda. Töötle saumikseriga püreeks. Püree ei pea olema väga ühtlaselt peen, võib jääda ka tükke sisse.

2. Haki šokolaad. Kata 1,5-liitrine vorm toidukilega.

3. Vahusta vahukoor pehmeks vahuks, sega hulka kondenspiim ja pool kirsipüreest.

4. Kalla kolmandik vahust vormi, puista peale pool šokolaadist ja pane pool järelejäänud kirsipüreest.

5. Kalla peale kolmandik vahust, puista ülejäänud šokolaad ja kirsipüree. Kalla peale ülejäänud vaht ja pane vähemalt 4 tunniks sügavkülma.