Rohelise oa salat tomatite, maasikate ja feta juustuga Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
29. juuli 2020, 10:25

Rohelise oa salat tomatite, maasikate ja feta juustuga

Rohelised või kollased oad, küpsed tomatid, magusad mahlased maasikad ja soolakas feta juust annavad kokku võrratu maitsekombinatsiooni. Lahe suvine salat sobib kergeks eineks või lisandiks liharoogadele

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1 tund külmkapis

Koostisosad
700 g Rrohelised või kollased oad
1 tk Suur punane sibul
120 g Kirsstomatid
120 g Maasikad
120 g Feta juust
KASTE
0.5 dl Oliiviõli
3 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
3 spl Palsamiäädikas
2 tl Dijoni sinep
2 tk Purustatud küüslauguküüs
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika oad 3-4 cm juppideks. Keeda soolakas vees 4-6 minutit, kuni need pehmenevad, kuid jäävad pisut krõmpsuks. Kurna ja kalla peale külm vesi.

2. Sega kastmeks oliiviõli, sidrunimahl, palsamiäädikas, sinep ja purustatud küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga. Nõruta oad, lisa hakitud sibul ja sega kastmega läbi. Pane 1 tunniks külmkappi maitsestuma.

3. Tõsta oad vaagnale, sega hulka poolitatud tomatid ja sektoriteks lõigatud maasikad. Pane peale tükeldatud juust ja serveeri kohe.