Küpsetised

SOBIB IGALE POOLE | Plaadisai juustu, küüslaugu ja punega  

Pille Enden, 25. juuli 2020 10:31
Plaadisai juustu, küüslaugu ja punega Foto: Jaan Heinmaa
Grilli kõrvale, suupisteks toitude valmimist oodates või  supi kõrvale - hea sai sobib iga toiduga. Sai maitseb hästi ahjusoojalt, aga on hea ka jahtunult. Saia võib varem valmis küpsetada ja siis fooliumis grillil või ahjus soojendada. 

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 45 minutit kerkimiseks + 10-12 minutit ahjus

Koostisosad
25 g Pärm
2.5 dl Käesoe vesi
2 spl Oliiviõli
1 tl Sool
7 dl Nisujahu + rullimiseks
KATTEKS
2 spl Oliiviõli
1 dl Hakitud pune või 2 sl kuivatatud pune
0.5 tl Sool
200 g Riivjuust
3 tk Küüslauguküüs

Valmistamine

1. Murenda pärm kaussi, lisa käesoe vesi, õli ja sool. Sega kuni pärm on lahustunud. Sega vähehaaval hulka nisujahu. Sõtku pehmeks tainaks.

Rulli tainas jahusel laual küpsetusplaadi suuruseks u 5 mm paksuseks plaadiks. Tõsta tainarulli abil küpsetuspaberiga kaetud plaadile, kata rätikuga ja lase u 45 minutit soojas kohas kerkida.

2. Kuumuta ahi 250 kraadini. Koori ja riivi küüslauguküüned, haki pune. Sega õli, küüslauk, pune ja sool. Suru tainast õhumullid välja, pintselda maitsestatud õliga ja puista peale riivjuust.

3. Küpseta 10-12 minutit või kuni sai on kuldpruun. Lase veidi jahtuda ja lõika viiludeks.