Soe kukeseene-singisalat Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
24. juuli 2020, 07:59

VIIB KEELE ALLA! Soe kukeseene-singisalat

Seentest ja värsketest aiasaadustest valmib lihtsa vaevaga ja üsna kiiresti argine toitev salat. Maasuitsusink annab salatile mõnusa maitse, aga roa võib valmistada ka ilma singita, taimsena. Pähkliõlist saab kaste huvitava maitsenüansi, kuid ka oliiviõli on sobiv. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
0.5 dl Poolitatud Kreeka pähklid
300 g Kukeseened
5 spl Kreeka pähkli õli või oliiviõli
200 g Suvikõrvits
2 tk Suur küüslauguküüs
1 tk Suur tomat
150 g Maasuitsusink
1 spl Hakitud petersell
100 g Salatilehed
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Rösti pähklid kuival kuumal pannil, lase jahtuda ja haki jämedalt.

2. Puhasta seened, tükelda suuremad või haki peeneks, kui soovid. Kuumuta seeni kuival pannil kuni vedelik aurustub. Kalla pannile 3 sl õli, ribadeks lõigatud suvikõrvits ja hakitud küüslauk ning kuumuta kuni suvikõrvits ja seened on pehmed, u 5 minutit.

3. Poolita tomat, eemalda seemned ja haki. Lõika sink ribadeks. Pane pannile tomatid, sink ja petersell, kuumuta 3-4 minutit kuni sink on läbi kuumenenud. Maitsesta soola ja pipraga.

4. Pane salat kaussi, sega ülejäänud 2 sl õliga ja maitsesta soola ning pipraga. Jaga salatilehed taldrikutele ja tõsta peale soe seenesegu. Serveeri kohe.