Lõunasöögi retseptid

KUUMA ILMA JAHE KOSUTAJA | Külmsupp kurgisalatiga  

Pille Enden, 8. august 2020, 06:48
Külmsupp kurgisalatiga Foto: Jaan Heinmaa
Püreesupp suve parimatest küpsetest andidest on kuumal päeval värskendav ja kerge. Mais annab supile kergelt magusa maitse ja tummise koostise.  Püreerima peaks piisavalt kaua ja soovitavalt väikestes kogustes, et supp jääks sametine. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 30 minutit maitsestumiseks

Koostisosad
2 tk Keedetud maisitõlvik või - konserv (140 g)
2 tk Keskmine kollane tomat
1 tk Kollane paprika
1 tk Sibul
2 spl Oliiviõli
2 tl Õunaäädikas
2 dl Köögvilja- või kanapuljong
Sool
Must pipar
Serveerimiseks oliiviõli
KURGISALAT
2 tk Lühike kurk
1 tk Väike punane sibul
2 spl Hakitud petersell
2 spl Oliiviõli
1 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Eemalda maisitõlvikust terad ja pane kaussi. Lisa hakitud tomatid, paprika ja sibul, õli, äädikas, sool ja pipar. Sega läbi ja jäta 30 minutiks seisma.

2. Lisa tükeldatud ainetele puljong ja töötle blenderis või saumikseriga püreeks. Hea on seda teha mitmes jaos, et supp tuleks ühtlasem ja jääks kreemisem. Kui jääb supisse tükke, siis hõõru läbi sõela. Timmi maitse sobivaks ja pane 2-3 tunniks külmkappi.

3. Vahepeal valmista salad. Lõika kurgid väikesteks kuubikuteks, haki sibul. Sega hulka petersell ja õli ning maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga.

4. Jaga supp kaussidesse ja pane peale kurgisalat, nirista veidi oliiviõli ja jahvata musta pipart.