TAEVALIK HÕRGUTIS: kirsside ja kookosega mandlimuffinid
Ei saanud ma ju neid marju sinna seisma jätta, nägema, kuidas kõik nende priskemaid ja tumedamaid vendi ostavad. Nii et suur kott marju reisis ka minuga koju.
Hapukad kirsid sobivad magusa kookosega imeliselt ning keeksikesed jäävad tänu suurele munavalgekogusele kerged. Rafineerimata (kookospalmi)suhkrut kasutades jäävad muffinid karamelliselt tumekuldsed, kuid tavalise suhkruga saad õrnad heledad keeksikesed.
Kirsside ja kookosega mandlimuffinid (12 tk)
- 100 g võid
- 2 peotäit hapukaid kirsse
- 60 g suhkrut
- 150 g mandlijahu
- 70 g kookoshelbeid
- 4 suurt munavalget
- 0,5 tl soola
Valmista muffineid nii:
Sulata või ja jäta jahtuma, puhasta kirsid kividest. Sega suhkur, mandlijahu ja kookoshelbed omavahel. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks. Sega veidi jahtunud või kuivainetega ühtlaseks ning seejärel sega õrnalt juurde munavalgevaht.
Jaga tainas vormidesse ning torka igasse muffinisse 3-4 kirssi. Küpseta 170 kraadi juures pöördõhuga 20 minutit, kuni keeksikesed on kerkinud ja pealt jumekad. Serveeri soojalt või jahtunult, soovi korral puista kaunistuseks peale ka veidi tuhksuhkrut.
Loe blogipostitust siit!
Kommentaarid (0)