Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
21. juuli 2020, 12:48

TAEVALIK HÕRGUTIS: kirsside ja kookosega mandlimuffinid

Käisin hiljuti Balti jaama turul marju ostmas – missiooniga „kõik värske kraam, mis hea välja näeb, tuleb minuga koju“, ning lookas murelilettide vahel olid ennast sisse seadnud ka mõned kastid kirsse. Kui aus olla, ei mäletagi ma, millal viimati kirsse ostsin! Murelid on nii kindla koha endale sisse seadnud, et kui keskmisele eestlasele hetkel kirss öelda, mõtlebki ta ilmselt murelit. Ei?

Ei saanud ma ju neid marju sinna seisma jätta, nägema, kuidas kõik nende priskemaid ja tumedamaid vendi ostavad. Nii et suur kott marju reisis ka minuga koju. 

Hapukad kirsid sobivad magusa kookosega imeliselt ning keeksikesed jäävad tänu suurele munavalgekogusele kerged. Rafineerimata (kookospalmi)suhkrut kasutades jäävad muffinid karamelliselt tumekuldsed, kuid tavalise suhkruga saad õrnad heledad keeksikesed. 

Kirsside ja kookosega mandlimuffinid (12 tk) 

  • 100 g võid
  • 2 peotäit hapukaid kirsse
  • 60 g suhkrut
  • 150 g mandlijahu
  • 70 g kookoshelbeid
  • 4 suurt munavalget
  • 0,5 tl soola

Valmista muffineid nii:

Sulata või ja jäta jahtuma, puhasta kirsid kividest. Sega suhkur, mandlijahu ja kookoshelbed omavahel. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks. Sega veidi jahtunud või kuivainetega ühtlaseks ning seejärel sega õrnalt juurde munavalgevaht.

Jaga tainas vormidesse ning torka igasse muffinisse 3-4 kirssi. Küpseta 170 kraadi juures pöördõhuga 20 minutit, kuni keeksikesed on kerkinud ja pealt jumekad. Serveeri soojalt või jahtunult, soovi korral puista kaunistuseks peale ka veidi tuhksuhkrut.

Loe blogipostitust siit!