TAIMNE PÄEVARETSEPT | Punase oa-riisisalat
, 21. juuli 2020 07:14
Punase oa-riisisalatFoto: Taimne Teisipäev
Mõnus riisisalat, milles oad hoolitsevad selle eest, et kõht kenasti kauem täis püsiks. Hea koht ka, kuhu ära kasutada eelmistest söömaaegadest üle jääda võinud keeduriisi või -porgandeid.
Kogus: 6-le
Valmistamise aeg: 35 minutit
Vaja on:
- 200 g riisi (keetmata)
- 100 g porgandit (keetmata)
- 2 paprikat
- 1 pikk värske kurk
- 240 g punaseid konservube
- 100 g taimset majoneesi
- 1 tl tugevamaitselist sinepit (nt Põltsamaa)
- Maitseks soola
Tee nii:
1.Keeda riis ja porgand pehmeks (eraldi pottides), jahuta. Kui sul on keedetud riisi ja porgandeid eelmistest toidukordadest, kasuta neid.
2. Koori porgand ja haki kuubikuteks. Haki ka paprika, värske kurk kuubikuteks.
3. Kurna ja loputa punased oad.
4. Aseta koostisosad kaussi, lisa majonees ja sinep, sega korralikult. Maitsesta soolaga (vajadusel).