Punase oa-riisisalatFoto: Taimne Teisipäev
Taimne Teisipäev 21. juuli 2020 07:14
Mõnus riisisalat, milles oad hoolitsevad selle eest, et kõht kenasti kauem täis püsiks. Hea koht ka, kuhu ära kasutada eelmistest söömaaegadest üle jääda võinud keeduriisi või -porgandeid. 

Kogus: 6-le
Valmistamise aeg: 35 minutit

Vaja on:

  • 200 g riisi (keetmata) 
  • 100 g porgandit (keetmata)
  • 2 paprikat
  • 1 pikk värske kurk
  • 240 g punaseid konservube
  • 100 g taimset majoneesi
  • 1 tl tugevamaitselist sinepit (nt Põltsamaa)
  • Maitseks soola

Tee nii:

1.Keeda riis ja porgand pehmeks (eraldi pottides), jahuta. Kui sul on keedetud riisi ja porgandeid eelmistest toidukordadest, kasuta neid. 

2. Koori porgand ja haki kuubikuteks. Haki ka paprika, värske kurk kuubikuteks.

3. Kurna ja loputa punased oad.

4. Aseta koostisosad kaussi, lisa majonees ja sinep, sega korralikult. Maitsesta soolaga (vajadusel).