Vegan toidud

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Punase oa-riisisalat 

Taimne Teisipäev, 21. juuli 2020 07:14
Punase oa-riisisalatFoto: Taimne Teisipäev
Mõnus riisisalat, milles oad hoolitsevad selle eest, et kõht kenasti kauem täis püsiks. Hea koht ka, kuhu ära kasutada eelmistest söömaaegadest üle jääda võinud keeduriisi või -porgandeid. 

Kogus: 6-le
Valmistamise aeg: 35 minutit

Vaja on:

  • 200 g riisi (keetmata) 
  • 100 g porgandit (keetmata)
  • 2 paprikat
  • 1 pikk värske kurk
  • 240 g punaseid konservube
  • 100 g taimset majoneesi
  • 1 tl tugevamaitselist sinepit (nt Põltsamaa)
  • Maitseks soola

Tee nii:

1.Keeda riis ja porgand pehmeks (eraldi pottides), jahuta. Kui sul on keedetud riisi ja porgandeid eelmistest toidukordadest, kasuta neid. 

2. Koori porgand ja haki kuubikuteks. Haki ka paprika, värske kurk kuubikuteks.

3. Kurna ja loputa punased oad.

4. Aseta koostisosad kaussi, lisa majonees ja sinep, sega korralikult. Maitsesta soolaga (vajadusel).

Samal teemal

22.06.2021
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Suitsune sojašašlõkk
01.09.2020
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Maroko porgandi-kikerhernesalat
25.08.2020
TAIMNE PÄEVARETSEPT | „Liha“pallid
18.08.2020
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Kodune köögivilja maki