EVELIN ILVESE KOKAKOOL: Peipsi kilekoti-kiirkurgid loetud tundidega ja krõmpsud hapukurgid talveks
Kiired malasolnikud
(2-3 tundi ja valmis!)
- 1 kg lühikesi kurke
- 1 kimp tilli
- 10 küüslauguküünt
- 20 mustsõstralehte
- 4 tl peent soola
- 1 tl suhkrut
Lõika kurgid pikuti neljaks ja haki küüslauk väikesteks tükkideks.
Pane kõik suuremasse kilekotti, tee sõlm peale ja loksuta paar minutit tugevasti ning hoia seejärel paar tundi külmikus. '
Siis võid kohe nautima hakata.
Seda sobib toredasti koos külalistega teha ning sellised kurgid on väga tore lisand mistahes grillroale või lihtsalt palava ilmaga einestamiseks.
Külma vee malasolnikud
- 1 kg lühikesi kurke
- 1 l külma vett
- 3 sl soola
- 5 küüslauguküünt
- 5 mustsõstralehte
- 5 tillioksa
- 1-2 cm mädarõikajuurt
- sinepiseemneid
Lõika kurkidel otsad ära ning pressi küülaugud lapiti noaga puruks – nii maitsestuvad kurgid kiiremini.
Lao kurgid purki või ämbrikesse, lisa kõik maitseained ja vala peale soolvesi.
Lase 10-12 tundi toatemperatuuril avatuna hapneda, seejärel hoia kurke külmkapis kaane all.
Tasapisi lähevad nad iga päevaga hapukamaks, aga toredasti krõmpsuks jäävad ikkagi. Head nautimist!
Kommentaarid (0)