KiirkurgidFoto: Unsplash
Hoidised
19. juuli 2020, 07:14

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: Peipsi kilekoti-kiirkurgid loetud tundidega ja krõmpsud hapukurgid talveks

Kes Peipsiveerele ise kohale minna minna ei saa, võib endale sealses stiilis kiirkurke ise teha. Jagan siinkohal kaht kohalikku retsepti, mis mõlemad hiiglama hästi töötavad:

Kiired malasolnikud

(2-3 tundi ja valmis!)

  • 1 kg lühikesi kurke
  • 1 kimp tilli
  • 10 küüslauguküünt
  • 20 mustsõstralehte
  • 4 tl peent soola
  • 1 tl suhkrut

Lõika kurgid pikuti neljaks ja haki küüslauk väikesteks tükkideks.

Pane kõik suuremasse kilekotti, tee sõlm peale ja loksuta paar minutit tugevasti ning hoia seejärel paar tundi külmikus. '

Siis võid kohe nautima hakata.

Seda sobib toredasti koos külalistega teha ning sellised kurgid on väga tore lisand mistahes grillroale või lihtsalt palava ilmaga einestamiseks.

Külma vee malasolnikud

  • 1 kg lühikesi kurke
  • 1 l külma vett
  • 3 sl soola
  • 5 küüslauguküünt
  • 5 mustsõstralehte
  • 5 tillioksa
  • 1-2 cm mädarõikajuurt
  • sinepiseemneid

Lõika kurkidel otsad ära ning pressi küülaugud lapiti noaga puruks – nii maitsestuvad kurgid kiiremini.

Lao kurgid purki või ämbrikesse, lisa kõik maitseained ja vala peale soolvesi.

Lase 10-12 tundi toatemperatuuril avatuna hapneda, seejärel hoia kurke külmkapis kaane all.

Tasapisi lähevad nad iga päevaga hapukamaks, aga toredasti krõmpsuks jäävad ikkagi. Head nautimist!