Hoidised

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: Peipsi kilekoti-kiirkurgid loetud tundidega ja krõmpsud hapukurgid talveks 

Evelin Ilves, 19. juuli 2020, 07:14
KiirkurgidFoto: Unsplash
Kes Peipsiveerele ise kohale minna minna ei saa, võib endale sealses stiilis kiirkurke ise teha. Jagan siinkohal kaht kohalikku retsepti, mis mõlemad hiiglama hästi töötavad:

Kiired malasolnikud

(2-3 tundi ja valmis!)

  • 1 kg lühikesi kurke
  • 1 kimp tilli
  • 10 küüslauguküünt
  • 20 mustsõstralehte
  • 4 tl peent soola
  • 1 tl suhkrut

Lõika kurgid pikuti neljaks ja haki küüslauk väikesteks tükkideks.

Pane kõik suuremasse kilekotti, tee sõlm peale ja loksuta paar minutit tugevasti ning hoia seejärel paar tundi külmikus. '

Siis võid kohe nautima hakata.

Seda sobib toredasti koos külalistega teha ning sellised kurgid on väga tore lisand mistahes grillroale või lihtsalt palava ilmaga einestamiseks.

Külma vee malasolnikud

  • 1 kg lühikesi kurke
  • 1 l külma vett
  • 3 sl soola
  • 5 küüslauguküünt
  • 5 mustsõstralehte
  • 5 tillioksa
  • 1-2 cm mädarõikajuurt
  • sinepiseemneid

Lõika kurkidel otsad ära ning pressi küülaugud lapiti noaga puruks – nii maitsestuvad kurgid kiiremini.

Lao kurgid purki või ämbrikesse, lisa kõik maitseained ja vala peale soolvesi.

Lase 10-12 tundi toatemperatuuril avatuna hapneda, seejärel hoia kurke külmkapis kaane all.

Tasapisi lähevad nad iga päevaga hapukamaks, aga toredasti krõmpsuks jäävad ikkagi. Head nautimist!

Samal teemal

16. juuli 2020, 09:39
EVELIN ILVES | Welcome to Estonia 2020 – väike, aga ahne?!
12. juuli 2020, 07:23
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Ahvenamaa pannkook 
5. juuli 2020, 08:06
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Segasumma-suvekook ehk Eesti oma mille-feuille*
28. juuni 2020, 09:20
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Valge ja punase tarretatud duo