Lõheäkine Foto: Hannes Dreimanis
Toiduuudised
17. juuli 2020, 18:19

Eestlase suvelemmikud: värske kala, kukeseened ja vaarikad

Suvel sõpru-sugulasi kostitades tasub eelistada hooajalist toorainet ja valida sellised toidud, mis perenaises enne külaliste saabumist asjatut stressi ei tekita, soovitab personaalkokk Moonika Lauba.

Suvel sõpru-sugulasi kostitades tasub eelistada hooajalist toorainet ja valida sellised toidud, mis perenaises enne külaliste saabumist asjatut stressi ei tekita, soovitab personaalkokk Moonika Lauba.

„Ükskõik kuidas sa planeerid ja kas inimesi on 20 või 120, läheb sooja toiduga viimasel hetkel nagunii kiireks,“ ütleb personaalkokk Moonika Lauba. Suupiste- ja salatilauaga on õnneks lihtsam – enamiku asju saab aegsasti ette valmistada, panna vaagnatele ja tõsta külmkappi. Siis pole enne külaliste saabumist enam muud, kui toit lauale tõsta. 

Samas julgustab Moonika ka kodusel koosviibimisel sooja toitu pakkuma. Praegu näiteks võiks külalisi kostitada sooja kartuli-kukeseenesalatiga. Kartulid võib nii otse potist pannile kurnata kui ka varem ära keeta ja pärast külmad kartulid pannile panna. Ka äkise võib juba aegsasti valmis teha ja külmkappi ootele panna. „Aga kui kõik on ette valmistatud, pole pärast muud, kui paned asjad kihiti kaussi, klopid kaks minutit ja ongi valmis.“ Vahelduseks lõhele ja forellile soovitab ta kasutada siiga.  

Edasi lugemiseks: