Maasikad kitsejuustu ja pistaatsiapähklitega Foto: Jaan Heinmaa
17. juuli 2020, 10:27
NÄDALA MAIUS | Maasikad kitsejuustu ja pistaatsiapähklitega
Kui maasikatest on isu täis söödud ja kõik koogid-magustoidud läbi proovitud, siis võib neist suupisteid meisterdada. Külalistele pakkumiseks näiteks tervitusjoogi juurde on selline amps efektne ja põnev. Kui kitsejuust ei maitse, siis võib juustukatte valmistada toorjuustuga segatud feta või sinihallitusjuustuga. Parimana maitsevad suupistes küpsed väiksemad maasikad. Marjadele võib varred külge jätta, siis on neid mugav varrest tõsta. Pistaatsipähklite asemel sobib kasutada ka mandleid või Kreeka pähkleid.
Koostisosad
200 g Pehme kitsejuust
0.5 tl Mesi
1 tl Tüümianilehed
2 dl Hakitud pistaatsiapähklid
2 spl Hakitud basiilikulehed
15 tk Väike maasikas
Sool
Must pipar
200 g Pehme kitsejuust
0.5 tl Mesi
1 tl Tüümianilehed
2 dl Hakitud pistaatsiapähklid
2 spl Hakitud basiilikulehed
15 tk Väike maasikas
Sool
Must pipar
Valmistamine
15 tk
1. Hõõru kitsejuust kausis pehmeks ja kreemiseks, maitsesta soola, pipra ja meega. Sega hulka hakitud tüümianilehed.
2. Sega hakitud pistaatsiapähklid ja basiilikulehed omavahel.
3. Võta umbes 1 sl juustusegu, suru käes või taldrikul lamedaks õhukeseks kettaks. Pane peale maasikas, suru juust ühtlaselt ja tihedalt ümber maasika. Kata kõik marjad juustuga.
4. Kalla pähkli-basiilikusegu suurele taldrikule, veereta maasikaid segus nii, et on igalt poolt ühtlaselt kaetud. Pane vähemalt 1 tunniks külmkappi.
Kommentaarid (0)