SELLE HOOAJA VIIMANE: vikerkaarevärviline rabarberikook
Ajal, kui maailm tähistab vikerkaarekuud, maandusid vikerkaarevärvid sel aastal minul hoopis koogil, kus šokolaadisele-toorjuustusele mahedale täidisele said laotud juba ahjus käinud rabarberid. Kuna rabarber muudab küpsedes oma värvi, sai sel moel koogile minevate rabarberijuppide värve paremini üksteise kõrvale sobitada – olid need koogile jõudmise ajaks juba oma lõpptooni kätte saanud.
Rabarberi-tarte
Põhi:
- 200 g jahu
- 125 g võid
- 65 g suhkrut
- näpuotsatäis soola
- 1 munakollane
Täidis:
- 100 g valget šokolaadi
- 2 dl rõõska koort
- 75 g maitsestamata toorjuustu
- 1 sl sidrunimahla ja poole sidruni koor
- 2 rabarberivart
- 1 sl suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
Valmista kooki nii:
Põhja jaoks blenderda jahu, sulavõi, suhkur ja sool ühtlaseks, lisa munakollane ning mätsi taignaks. Vajuta taignapall lapikuks, mässi kilesse ja lase külmkapis pool tundi puhata.
Kuni tainas on külmkapis, rösti rabarber. Lõika koorega rabarber vormilaiusteks juppideks, sega 1 sl suhkru ja 1 tl vaniljesuhkruga ning rösti ühes kihis 160-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni rabarber on pehme.
Rulli tainas õhukeseks ja vooderda 30 x 11 cm vormi põhi ja ääred taignaga. Torgi põhi kahvliga auguliseks ning aseta peale küpsetuspaber koos küpsetusubadega. Küpseta 180 kraadi juures koos raskusega 15 minutit ning seejärel ilma raskuse ja küpsetuspaberita veel 15-20 minutit, kuni tainas on helekuldne ja läbi küpsenud.
Täidise jaoks sulata valge šokolaad vesivannil. Klopi juurde toasoe toorjuust ning lisa sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor. Viimasena lisa vahustatud rõõsk koor, sega ühtlaseks ning pane täidis külmkappi.
Kui kõik koostisosad on jahtunud, määri koogipõhjale kreem ning lao täidisele meelepärase mustri järgi rabarberiviilud. Hoia serveerimiseni jahedas.
Loe blogipostitust siit!
Kommentaarid (0)