Roheline risotoFoto: Taimne Teisipäev
Taimne Teisipäev 7. juuli 2020 07:46
Roheline toit ja suvi käivad kokku. See risoto täidab lisaks kauaks ajaks kõhtu. Šampinjonide asemel võid võtta just nina välja pistnud kukeseeni.

Vaja läheb:

  • õli
  • 1 väike sibul, hakitud
  • 8 šampinjoni, viilutatud
  • 2/3 klaasi riisi
  • 1/2 klaasi kuiva valget veini, valikuline
  • 2/3 klaasi köögiviljapuljongit
  • 2/3 klaasi herneid
  • maitse järgi soola/pipart
  • maitse järgi sidrunimahla
  • 1 spl maitsepärmi
  • 1 spl margariini, valikuline

Valmistamine

1. Kuumuta suurel pannil õli, ning lisa hakitud sibul ja prae kuni sibul on klaasjas.

 2. Viska pannile seened, prae veidi. Lisa ka riis, ning prae veel.

3. Soovi korral kalla pannile 1/2 klaasi kuiva valget veini. Kuumuta veidi.

4. Kalla peale köögiviljapuljong ja keeda. Vajadusel lisa veel puljongit.

5. Lõpupoole lisa herned.

6. Kui roog hakkab valmis saama, maitsesta. Lisa sool/pipar, sidrunimahl, maitsepärm ja soovi korral margariin.

7. Naudi!