Vegan toidud

EHE SUVINE MAITSE | Värske kartuli salat marineeritud punasibulaga 

Tiina Lebane, 16. juuli 2020, 07:39
Värske kartuli salat marineeritud punasibulaga Foto: Jaan Heinmaa
Värske kartul on nii maitsev, et väga palju muud juurde polegi vaja. Salati jaoks ehk veiniäädikas-õlis maitsestunud sibulaid, soolakaid kappareid ja värskeid vürtsikaid rukolalehti.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
45 minutit + sibulate marineerimiseks 10-12 tundi

Koostisosad
3 tk Keskmine punane sibul
1.5 kg Värsked väiksemad kartulid
1 prk Kapparid
50 g Rukola
MARINAAD SIBULALE
0.5 dl Punase veini äädikas
1.5 dl Rapsiõli
1 spl Suhkur
1 tl Sool
0.5 tk Purustatud must pipar

Valmistamine

1. Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks. Sega kokku marinaadiained ja vala sibulaviiludele. Tõsta sibul kaanega anumas külmkappi järgmise päevani maitsestuma. Kui sul on meeles, siis sega sibulaid paar-kolm korda.

2. Pese kartulid ja keeda soolases vees pehmeks. Kui soovid, siis koori (värskeid ära kindlasti koori!). Lõika kartulid segamiskaussi neljaks sektoriks, lisa nõrutatud kapparid, umbes pool marineeritud sibulatest ja rukolast, vala kastmeks peale meelepärane kogus sibulamarinaadi ning sega kõik läbi. Aseta salatikausi põhja ülejäänud rukola, sellele salat ja kõige peale ülejäänud sibulad. Kui marinaadi jäi järgi, siis säilita seda purgis ja kasuta salatikastmeks või lihamarinaadiks.