Spageti-hakklihatortFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
6. juuli 2020, 07:51

SUVINE PIDULIK ARGITOIT | Spageti-hakklihatort

Makaronid hakkliha ja köögiviljadega on kõigile teada argiroog. Aga „vormista“ see teistmoodi, tordina, ja Tuhkatriinust saab printsess! 
Koostisosad
300 g Spagetid
2 tk Suur sibul
2 tk Küüslauguküüs
500 g Eri värvi paprikad
1 prk Mais (340g)
500 g Hakkliha
Sool
Must pipar
Paprikapulber ja suhkur maitsestamiseks
4 tk Muna
200 g Hapukoor 10%
Veidi riivitud muskaatpähklit

Valmistamine

8-12 tk

1. Puhasta sibulad ja küüslaugud ning haki peeneks. Puhasta paprikad seemnetest ja lõika väikesteks tükkideks. Pane mais nõrguma.

2. Prae hakkliha kuumal pannil kergelt läbi. Lisa sibul, küüslauk ja paprika ning hauta segades 5-6 minutit. Lisa mais ning maitsesta segu soola, pipra, paprikapulbri ja suhkruga. Tõsta kõrvale.

3. Keeda spagetid soolases vees vastavalt pakendil olevale õpetusele pehmeks. Vala sõelale, kalla üle külma veega ja jäta nõrguma. Klopi munad koos hapukoorega lahti ning maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.

4. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm väljast kahekordselt fooliumiga, seest määri vormi põhi ja ääred õliga. Vala nõrutatud spagetid vormi ja säti spiraalis nii põhjale kui ka äärtele, nii et keskele jääb lai süvend. Tõsta süvendise hakklihasegu. Tee seda näiteks vahukulbiga, et vormi liiga palju vedelikku ei satuks (vedelik hoia alles ja kasuta ära järgmises pajaroas või supis). Peale vala muna-hapukooresegu. Aseta vorm ahjuplaadile (et kui küpsedes hakkab vedelikku välja immitsema, siis ei peaks vaevalist ahjupuhastamist ette võtma) ja küpseta umbes 45 minutit.

5. Lase umbes 20 minutit jahtuda ja taheneda, eemalda vormirõngas ja aseta roog serveerimiseks vaagnale.