LIHTNE ARGIROOG SUVILASSE | Lillkapsapirukas hakklihapõhjal
Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
45 minutit + 25-30 minutit ahjus
700 g Lillkapsas
1 tk Keskmine kartul
2 tk Küüslauguküüs
Õli praadimiseks
400 g Hakkliha
Sool
Must pipar
Paprikapulber
250 g Mozzarealla-kirsid
150 g Hapukoor
2 tk Muna
Valmistamine
1. Puhasta lillkapsas ja eralda või lõika üsna ühesuurusteks õisikuteks. Aja potis 2 dl vett keema, lisa veidi soola ja auruta lillkapsaõisikuid 5-6 minutit, tõsta sõelale nõrguma.
2. Puhasta sibul ja küüslaugud, haki peeneks. Prae pannil kuumas õlis klaasjaks. Lisa hakkliha ja prae läbi. Maitsesta paprikapulbri, soola ja pipraga. Tõsta hakkliha 20-22 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja patsuta lusikaseljaga ühtlaseks. Nõruta mozzarella-kirsid, lõika pooleks ja tõsta pool kogusest hakklihale.
3. Sega hapukoor munadega, maitsesta soola ja pipraga ning nirista mozzarella`le. Jaga lillkapsaõisikud muna-koorekihile ja tõsta peale ülejäänud mozzarella. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni juust ja lillkapsatipud hakkavad mõnusalt kuldseks värvuma. Lase enne söömist veidi jahtuda ja lase igal sööjal endale taldrikule sobiv portsjon tõsta. Lisandiks valmista rohkelt värsket salatit.
Kommentaarid (0)