Lillkapsapirukas hakklihapõhjal Foto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
9. juuli 2020, 07:57

LIHTNE ARGIROOG SUVILASSE | Lillkapsapirukas hakklihapõhjal

Selle lihtsa argiroa võid valmistada ahjus, nagu retseptis kirjas, aga suvisel ajal suvilas, kus võib-olla ahju polegi, saab selle hõlpsalt ka pliidil panni peal valmistada. Ahju panemise asemel kata lihtsalt pann kaanega ja küpseta keskmisest veidi madalamal kuumusel, kuni muna on kalgendunud, lillkapsas pehme ja juust sulanud.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
45 minutit + 25-30 minutit ahjus

Koostisosad
700 g Lillkapsas
1 tk Keskmine kartul
2 tk Küüslauguküüs
Õli praadimiseks
400 g Hakkliha
Sool
Must pipar
Paprikapulber
250 g Mozzarealla-kirsid
150 g Hapukoor
2 tk Muna

Valmistamine

1. Puhasta lillkapsas ja eralda või lõika üsna ühesuurusteks õisikuteks. Aja potis 2 dl vett keema, lisa veidi soola ja auruta lillkapsaõisikuid 5-6 minutit, tõsta sõelale nõrguma.

2. Puhasta sibul ja küüslaugud, haki peeneks. Prae pannil kuumas õlis klaasjaks. Lisa hakkliha ja prae läbi. Maitsesta paprikapulbri, soola ja pipraga. Tõsta hakkliha 20-22 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja patsuta lusikaseljaga ühtlaseks. Nõruta mozzarella-kirsid, lõika pooleks ja tõsta pool kogusest hakklihale.

3. Sega hapukoor munadega, maitsesta soola ja pipraga ning nirista mozzarella`le. Jaga lillkapsaõisikud muna-koorekihile ja tõsta peale ülejäänud mozzarella. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni juust ja lillkapsatipud hakkavad mõnusalt kuldseks värvuma. Lase enne söömist veidi jahtuda ja lase igal sööjal endale taldrikule sobiv portsjon tõsta. Lisandiks valmista rohkelt värsket salatit.