Lambaliha retseptid
17. juuli 2020, 08:42

SÜDASUVINE PIDUSÖÖK | Lambaraguu sidruni ja spinatiga

Kuubikuteks tükeldatud lambaliha haudub valges veinis ja puljongis väga mõnusalt pehmeks, liha paneerimiseks kasutatud jahu ja moorimise ehk hautamise lõpus lisatud munakollased teevad kastme tummisemaks. Sidrunimahl vähendab rasva maitset, spinatilehed annavad roale värvi. Paku kõrvale värsket lavašši või muud nisuleiba, mida on hea kastme sisse kasta.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1,5 tundi

Koostisosad
800 g Taine lambaliha
2 spl Nisujahu
2 tk Suur sibul
Õli praadimiseks
Sool
Must pipar
1.5 dl Puljong
2 dl Kuiv valge vein
1 tk Sidrun
3 tk Munakollane
25 g Või
2 peotäit Värske spinat

Valmistamine

1. Lõika liha ühesuurusteks kuubikuteks ja patsuta majapidamispaberiga kuivaks. Puista jahu peale ja keeruta lihatükke, et need kenasti jahuseks saaksid. Puhasta sibulad ja lõika õhemateks sektoriteks.

2. Kuumuta pannil õli ja prae lihatükid kahes osas igast küljest üle. Puista peale soola ja pipart. Lisa sibulasektorid pannile (kui vaja, lisa õli) ja prae kergelt läbi. Tõsta liha pannile tagasi. Nirista puljong pannisisu liigutades juurde, seejärel ka vein. Kata pann kaanega ja moori liha madalal kuumusel tund aega.

3. Lõika sidrun pooleks. Viiluta üks pool õhukeselt ja lisa viilud pannile liha juurde. Teisest poolest pressi mahl välja ja sega munakollastega. Tõsta pott pliidilt. Sega munakollase hulka paar supilusikatäit kastet ja vala siis segu pannile ülejäänud kastme hulka, samal ajal kastet segades. Lisa või. Maitse rooga ja kui vaja, lisa soola ja pipart. Lõpuks lisa kastmele spinatilehed, sega läbi ja serveeri nõgusatest taldrikutest koos lavaši, sepiku või juuretisesaiaga.