Kohevad puhkusemuffinid „Vahemeri“ Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
13. juuli 2020, 08:31

LIHTNE JA MAITSEV | Kohevad puhkusemuffinid „Vahemeri“

Lihtsad toitvad muffinid valmivad nagu niuhti ilma kulinaarsete võlutempudeta ja maitsevad kõige paremini ahjusoojalt. Nõnda tunned end kodus nagu Vahemere ääres, ampsates värsket saiakest, fetat, päikesekuivatatud tomatit, suvikõrvitsat...
Koostisosad
9 dl Nisujahu
1 dl Kaerahelbed
1.5 tl Sool
5 tl Küpsetuspulber
100 g Sulatatud või
4 dl Maitsestamata jogurt
2 tk Muna
TÄIDISEKS PEALE
200 g Feta või kitsejuust, tükeldatud
50 g Värske spinat
15 tk Päikesekuivatatud tomatid õlis
1 tk Väike suvikõrvits

Valmistamine

15 tk

1. Sega suuremas kausis kokku jahu, kaerahelbed, sool ja küpsetuspulber. Klopi teises kausis kokku sulavõi, jogurt ja muna. Vala vedelad ained kuivainete hulka ja sega väheste liigutustega tainaks. Tainas jääb üsna tihke, aga nii ongi õige.

2. Pane ahi 225 kraadi peale sooja. Jaga pool tainast muffinivormide põhja. Tõsta peale väiksemaks rebitud spinatilehti ja juustukuubikuid, viimaseid jäta ka pealepanemiseks. Jaga ülejäänud tainas vormidesse ja suru peale õline päikesekuivatatud tomat. Lõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks ja suru paar viilu iga muffini peale tomati kõrvale koos ülejäänud juustukuubikutega. Küpseta ahju keskel 20-25 minutit ja naudi ahjusoojalt.