Värske kartuli salatFoto: Ragne Värk
Toiduuudised
8. juuli 2020, 06:00

Lihtsad lõunaroad kuuest komponendist

Sel korral jagame lihtsate suviste lõunaroogade ideid. Kes see ikka viitsib leitsakuga tunde pliidi ees möllata, kas pole?

Värske kartuli salat

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 20 minutit

  • 500 g värsket kartulit
  • paar peotäit salatilehti
  • 50 g Caesari salati kastet
  • 200 g (kirss)tomatit
  • 250 g suitsukala
  • 2 sl hakitud tilli või sibulavarsi
  • maitsestamiseks soola ja pipart

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta. Eelista väikeseid kartuleid. Suuremad poolita või tükelda enne keetmist.

Vajadusel rebi salatilehed väiksemaks. Sega keedetud kartulitega. Lisa kaste, poolitatud tomatid, suitsukala ja maitseroheline. Sega kõik läbi. Maitsesta pipraga. Hoia serveerimiseni jahedas.

Munapuder suitsusingi ja krõbeda saiaga

Munapuder Foto: Ragne Värk

Kogus: kahele
Valmistamisaeg: 20 minutit

  • Gruusia leiba (sobib ka ciabatta)
  • võid
  • 4 muna
  • 3 suitsusingiviilu
  • 2 tl murulauku või sibulavarsi
  • 1 sl heledat sojakastet

Rebi Gruusia leivast meelepärane tükk ning lõika see horisontaalselt pooleks.
Määri saiade lõikepooltele võid ja pane need pannile küpsema, võine pool all. Pruunista minutikene kummaltki poolt. Tõsta kõrvale.

Sulata pannil 2 sl võid. Klopi munad kausis lahti ning vala pannile. Kui segu hakkab kergelt hüübima, hakka kergelt vispliga segama. Kui kogu puder on kenasti hüübinud, lisa sojakaste, hakitud murulauk ja tükeldatud suitsusink.
Serveeri munaputru eelnevalt pruunistatud saiaviiludel.

Roheline pasta

Roheline pasta Foto: Ragne Värk

Kogus: kahele
Valmistamisaeg: 15 minutit

  • 150 g spagette
  • 50 g spinatit või lehtkapsast
  • 2 küüslauguküünt
  • 25 g parmesani
  • 40 g fetat
  • 2 sl oliiviõli
  • maitsestamiseks soola ja pipart

Pane keevasse vette spagetid, sool, spinatilehed ja küüslauguküüned. Keeda paar minutit. Seejärel õngitse spinatilehed ja küüslauguküüned välja ning pane kaussi. Spagette keeda edasi kuni valmimiseni. Seejärel nõruta lohakalt.

Lisa spinatile ja küüslaugule parmesan, feta, 2 sl oliiviõli ning pisut pastakeeduvett. Püreesta ühtlaseks seguks ning sega see spagettidega.
Serveeri kohe. Enne aga nirista peale ka suts oliiviõli ning jahvata pipart.