Kodumaised suvikõrvitsad sobivad kesksuvel toidulauale suurepäraselt. Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
26. juuli 2020, 11:27

KESKSUVINE LÕUNA: aiaürtidega suvikõrvitsakotletid

Kodumaised suvikõrvitsad sobivad kesksuvel toidulauale suurepäraselt. Kuigi kõrvitsad kasvatatakse muidu pigem võimalikult suureks, siis suvikõrvitsad on parem noorena nahka pista, sest kasvades muutuvad need puiseks. Väga mõnus on valmistada neist kotletid kergeks lõunaks.

Vaja läheb (neljale):

  • 800 g suvikõrvitsaid
  • väike peotäis värsket peterselli
  • väike peotäis värsket piparmünti
  • 2 küüslauguküünt
  • ½ sidruni koor
  • 1,5 dl nisu-, riisi- või toortatrajahu
  • soola-pipart
  • praadimiseks õli

Valmista suvikõrvitsakotlette nii:

1. Riivi suvikõrvitsad jämeda riiviga, sega läbi 1 tl soolaga ja jäta 10 minutiks kaussi seisma.

2. Vala kõrvitsamass sõelale ja vajuta kätega nii kuivaks, kui saad. Erkrohelise nõrutusvee võid lisada näiteks supipuljongile.

3. Haki petersell ja piparmünt, puhasta ja haki küüslauk ning riivi poolelt sidrunilt koor.

4. Sega kõik kotleti koostisained kokku ja maitsesta soovi korral pipraga.

5. Vormi tainast märgade käte vahel lamedad pätsid ja prae kahel pannil või kahes jaos kuumas õlis küpseks. Naudi kotlette salati või kartulitega või niisama näputoiduna.

Aega läheb 25 minutit!