Kas äädikašašlõkk maitseb, nagu peab?Foto: Unsplash
Toiduuudised
12. juuli 2020, 16:18

PROOVIME ÄRA! Kas äädikašašlõkk maitseb, nagu peab?

Poelettidel on kõikvõimalike marinaadidega liha, üks eksootilisem kui teine. Õnneks ei ole nende seas oma kohta kaotanud ka nostalgiline äädikamarinaad. Maitseme, kas poemarinaadis liha on sama hea, kui vana kooli kombel eelmisel päeval ämbrisse marineerima jäetud lihatükid.

Testime kolme tootja äädikamarinaadis liha. Šašlõkke maitsesid ja hindasid seitse grillisõpra. Nad järjestasid lihad selle järgi, mis järjekorras nad neid järgmisel korral ise ostaksid. 

#1 Šašlõkk klassikalises marinaadis (Maks & Moorits, 600 g)
Hind 4.99 (9.24/kg), Selver

Plussid:

+ Kõrge lihasisaldus, 90%!
+ Liha tuleb grillides väga mahlane.
+ Õige nostalgilise äädikamaitsega.
+ Natuke isegi magus.
+ Marinaadi maitse on igati tasakaalus.
+ Maitseb nagu kunagi isetehtud äädikamarinaadis liha.
+ Ilusad tükid, mida vardasse ajada, grillmeister kiidab!

Miinused:

- Keeruline koostisainete nimekiri.
- Mitu e-ainet.

See oli sööjate kindel lemmik!

#2 Äädikamarinaadis šašlõkk (Rakvere, 1 kg)
Hind 7.59, Selver

Plussid:

+ Lihtne ja arusaadav koostisainete nimekiri.
+ Hea klassikalise maitsega liha!
+ Täpselt see maitse, mida soovid leida, kui äädikamarinaadis liha ostad.
+ Liha on pehme ja maitse tasakaalus.

Miinused:

- Kõige madalama lihasisaldusega, vaid 65%.
- Lihatükid on erineva suurusega.
- Palju on ka väga väikeseid tükke, mida ei saa vardasse lükata.

Foto: tootja

#3 Seašašlõkk äädikamarinaadis (Rimi, 1 kg)
Hind 7.99, Rimi

Plussid:

+ Lihtne ja arusaadav koostisainete nimekiri.
+ Ilusad suured tükid, hea vardasse ajada.

Miinused:

- Lihasisaldus vaid 73%.
- Lihal on pigem sibulane maitse.
- Äädikat ei ole eriti tunda, seda võiks äädikamarinaadis rohkem olla.