TAIMNE PÄEVARETSEPT | Mehhiko Buddha kauss
Vaja läheb:
- 125 valget või pruuni riisi
- 8-10 poolitatud kirsstomatit
- 1 keskmine viilutatud kurk
- 1 purk magusat maisi
- Koriandrit ja laimi kaunistamiseks
Ubade jaoks:
- 1 spl õli
- 1 purk punaseid ube
- 100 g Santa Maria mahedat taco kastet
- 1 tl Santa Maria taco maitseainet
- ½ tl suitsupaprikapulbrit
- ½ tl sibulapulbrit
- Soola ja pipart maitsestamiseks
Praetud juurviljade jaoks:
- 1 viilutatud punane paprika
- 1 poolringideks viilutatud sibul
- ½ tl Santa Maria taco maitseainet
- ½ tl küüslaugupulbrit
- Soola ja pipart maitsestamiseks
Guacamole jaoks:
- 2 küpset avokaadot
- ½ spl laimimahla
- 1 tükeldatud küüslauguküüs
- Näpuotsatäis soola ja pipart
Valmistamine:
1. Keeda riis vastavalt pakil olevale juhendile.
2. Samal ajal prae oad koos õli ning maitseainetega 3-5 minutit keskmisel tulel. Sega korralikult, et kõik maitsed seguneksid.
3. Prae poolikuid sibularõngaid kuni need on kuldsed, seejärel lisa paprikaribad ning prae 4-5 minutit, kuni need on pehmed. Lisa kõik maitseained ning sega korralikult. Prae veel paar minutit.
4. Guacamole jaoks koori avokaadod, eemalda seemned ning purusta need kausis kahvli või pudrunuiaga. Kui soovid eriti kreemist tekstuuri, võid kasutada ka köögikombaini. Lisa kõik maitseained ning sega korralikult.
5. Nüüd on aeg Buddha kauss kokku panna. Pane kaussi riis, oasegu, praetud juurviljad, mais, tomat, kurk ja guacamole. Kaunista koriandriga ning pigista peale laimimahla.
6. Võid kausis kasutada kõiki värskeid köögivilju, mis parasjagu kodus on olemas. Roaga sobib väga hästi ka taimne hapukoor, kuna see lisab toidule värskust. Nt Oatly kaerakoor.
Kommentaarid (0)