Küpsetamata magustoidud

NÄDALA MAIUS | Õhuline keefirisupp vaarikate ja Muhu pitsleivaga 

Tiina Lebane, 10. juuli 2020 10:36
Külm keefirisupp sobib kauni suveilmaga eriti hästi. Selle retsepti järgi valmistad suurepärase magustoidu tegelikult ju igasuguste värskete marjadega, mis järjest valmima hakkavad.  Keefir annab hapuka ja paks Kreeka jogurt mahedalt kreemja maitse ning õhuliseks teeb supi mõistagi vahukoor. Rukkinäkileivatükid on ühtaegu nii kaunistuseks kui ka maitsetäienduseks.

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 g Vaarikad (maasikad, sõstrad, mustikad, või marjasegau)
2 dl Rõõsk koor 35%
0.5 l Keefir
250 g Paks maitsestamata Kreeka jogurt
2 tl Vanillsuhkur
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl Suhkur
7 tk Muhu pitsleib (või muu õhuke kuivatatud leib)
Kaunistamiseks marjad ja piparmündilehed

Valmistamine

1. Töötle vaarikad püreeks. Vahusta koor pehmeks vahuks.

2. Mõõda kaussi keefir ja jogurt, lisa marjapüree, vahukoor, vanillisuhkur, sidrunimahl ja maitse järgi suhkrut ning sega õrnalt läbi - las mõned jogurti- või vahukooreklombid jäävad õhuliste pilvedena supi sisse. Kui on aega, lase supil tunnike külmkapis maitsestuda, aga võid ka kohe magustoidukaussidesse jagada ja serveerida. Kaunistamiseks murra igale portsjonile pitsleivatükke ning lisa marju ja piparmündilehti.

Samal teemal

03.07.2020
NÄDALA KOOK | Aprikoosi-vaarikašarlott
29.06.2020
NÄDALAMENÜÜ | 29. juuni – 5. juuli: kergemad toidud, mis aitavad leitsakut taluda
26.06.2020
NÄDALA KOOK | Rabarberi ja maasika galett
12.06.2020
NÄDALA KOOK | Maasika-jogurtipirukas