SUVINE JA LIHTNE | Makaroni-juustusalat redisevõrsekastmega
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
250 g Lühikesed spiraalmakaronid
3 tk Muna
50 g Päevalilleseemned või seemnesegu
150 g Redised
200 g Varsseller
150 g Hea juust mõnelt Eesti väiketootjalt
0.5 karpi Rediseidus (u 40g)
400 g Köögi-skyr
2 spl Valge veini äädiaks
Sool
Must pipar
Suhkur
0.5 dl Piim, vajadusel
Valmistamine
1. Keeda makaronid pakendil oleva juhise järgi soolaga maitsestatud vees pehmeks, vala külma veega üle ja jäta nõrguma. Samal ajal keeda munad kõvaks, piisab 8-9 minutist, ja rösti kuival kuumal pannil seemned kergelt läbi.
2. Puhasta redised ja sellerivarred ning lõika mõlemad õhukesteks viiludeks. Lõika juust õhukesteks 3-4 cm pikkusteks kangideks.
3. Haki rediseidud pisut peenemaks ja sega skyr`i hulka. Haki üks muna ja lisa kastmele. Maitsesta kaste veiniäädika, soola, pipra ja suhkruga. Kui kaste tundub liiga paks, siis timmi see piimaga veidi vedelamaks.
4. Sega salatiained kastmega läbi, tõsta kaussi ja kaunista munasektorite ja seemnetega.