Huvitav toiduaine: ärge kartke pärlkuskussi!
Erinevalt harilikust pastast ja kuskussist on pärlkuskussi algusest peale vaid tööstuslikult toodetud. Pooltootena on seda aga kodus valmistada imelihtne.
Kust pärit?
1953. aastal, kui Iisraeli majandusseis oli kehv, palus peaminister David Ben-Guriyyon (1886–1973) ühel toidukompaniil välja töötada riisi aseaine. Ettevõte võttis väljakutse vastu ja lõi kõvanisujahust terakesed, mida me teame kui pärlkuskussi.
Kuidas maitseb?
Keedetud pärlkuskuss on maitselt ja olemuselt sarnane makaronidega, aga on siiski omamoodi.
Milleks sobib?
Pärlkuskussi saab kasutada sama laialt nagu riisi. Pärlikesed on ideaalne lisand paljude roogade kõrvale, samuti sobivad soojade ja külmade salatite sisse. Fantaasial saab lennata lasta!
Soe köögiviljasalat pärlkuskussiga
4 portsjonit
- 1 väike suvikõrvits
- 1 kollane paprika
- 1 väike bataat
- 1 punane sibul
- 10 kirsstomatit
- 6 küüslauguküünt
- 2 sl oliiviõli
- 0,5 tl soola
- näpuotsaga pipart
Pärlkuskuss:
- 1 tl soola
- 0,5 klaasi pärlkuskussi
Serveerimiseks:
peotäis spinatit
Lõigake suvikõrvits, paprika, bataat ja punane sibul ühesuurusteks tükkideks ning asetage ahjupannile. Lisage pannile kirsstomatid ja puhastatud küüslauguküüned. Lisage oliiviõli, maitsestage soola-pipraga ja segage kõik läbi. Küpsetage köögivilju 200 kraadi juures 20 minutit.
Samal ajal ajage potis vesi keema, lisage sool ja pärlkuskuss. Keetke, kuni pärlid on paisunud ja pehmed. Jahutage jaheda veega. Ahjust võetud köögiviljad pange suurde kaussi, lisage pärlkuskuss ja spinatilehed ning segage omavahel läbi. Serveerige soojalt.
Kommentaarid (0)