Maitsev röstbiif õhtuks
6 portsjonit
- 1,2 kg veisesisefileed
- 3 tl soola
- 2 tl jahvatatud pipart
- 3 sl päevalilleõli
Serveerimiseks:
värsket rukolat
Tõstke lihatükk vähemalt tund enne küpsetamist külmast välja ja laske soojeneda toatemperatuurini. Eelsoojendage ahi 220 kraadini. Segage väikses kausis kokku sool ja pipar. Puhastage sisefilee kõõlustest. Oluline on, et lihatükk oleks ühtlase paksusega, vastasel juhul küpseb üks osa üle, aga teine jääb tooreks. Vajadusel lõigake filee pooleks. Kuivatage köögipaberiga ja katke ühtlaselt õliga. Puistake üle soola ja pipra seguga, nii et kõik oleks kaetud. Asetage liha restile. Keskmise suurusega tükki küpsetage 25 minutit – sel juhul jääb filee veel roosaks. Kui soovite küpsemat liha, hoidke seda ahjus viis minutit kauem. Kui fileetükk on väike, küpsetage seda vähem. Lihatermomeetriga mõõtes peaks see ahjust välja võetud rostbiifi sisse torgates näitama 55 kraadi.
Katke liha fooliumiga ja laske sel 10 minutit järelküpseda, selle ajaga tõuseb sisetemperatuur veel kuni 10 kraadi. Serveerige rukolaga.
Järgmise päeva lõunaks valmista einevõileivad rostbiifiga
2 portsjonit
Kukkel, mille vahel on mahlased lihaviilud koos maitsvate lisanditega, on kahtlemata nauding kõigile võileivagurmaanidele. Võileiva võib valmis teha hommikul ja päevaks tööle, matkarajale või rannapiknikule kaasa võtta.
- 2 ciabatta-kuklit
- toorjuustu
- 8 õhukest eilse rostbiifi viilu
- 0,5 tl riivitud mädarõigast
- 2 hapukurki
- peotäis rukolat
Lõigake ciabatta'd pooleks ja röstige. Määrige kõik pooled toorjuustuga. Kahele alumisele poolele laduge lihalõigud, mädarõigas, hapukurgiviilud ja rukola. Asetage teine ciabatta pool peale.
Kommentaarid (0)