Kurkumiga praetud broilerifileeFoto: Kai Kodasma
Toiduuudised
6. juuli 2020, 12:44

HEAD PRAEKANA PÄEVA: loe selle hõrgu roa ajalugu ja valmista mõnus praad

Kana praadimise õpetusi leiab juba õige ammusest ajast, IV sajandi Rooma kokaraamatutest. 1730. aastatel sai nii elusast kui ka praekanast teatud mõttes lausa vabaduse sümbol, sest andis afroameerika naistele võimaluse endale raha teenida. Tänapäeval seostub praetud kana ameerikaliku kiirtoiduga, mille tegi kuulsaks möödunud aastal Eestiski uksed avanud restoranikett KFC ehk Kentucky Fried Chicken. 

Kuid kana ei pea olema ohtras õlis praetud ja paksu tainakihiga kaetud! Tervislikum alternatiiv on kuumutada liha väheses õlis ja kasutada pruunika värvuse saavutamiseks ürte ja vürtse. Näiteks kurkumit, mis annab roale kuldse varjundi ja on organismile erakordselt kasulik.

Rahvusvahelise praetud kana päeva puhul on igati paslik valmistada endale üks mõnus kanaeine tervislikus võtmes.

Kurkumiga praetud broilerifilee

4 portsjonit
500 g broilerifileed
1 sl oliiviõli
0,5 tl soola
0,5 tl kurkumit
näpuotsaga pipart

Serveerimiseks:

spinatilehti
basmatiriisi
viil sidrunit

Lõigake broilerifilee väikesteks tükikesteks. Kuumutage pannil õli, asetage sinna lihatükid ning puistake peale soola, kurkumit ja pipart. Praadige, kuni liha hakkab pealt vaadates äärtest valgeks muutuma. Keerake kanatükid ümber ja praadige veel mõni minut, kuni liha on muutunud kuldpruuniks. Serveerige spinati ja riisiga, pigistage peale sidrunimahla.