HEAD PRAEKANA PÄEVA: loe selle hõrgu roa ajalugu ja valmista mõnus praad
Kuid kana ei pea olema ohtras õlis praetud ja paksu tainakihiga kaetud! Tervislikum alternatiiv on kuumutada liha väheses õlis ja kasutada pruunika värvuse saavutamiseks ürte ja vürtse. Näiteks kurkumit, mis annab roale kuldse varjundi ja on organismile erakordselt kasulik.
Rahvusvahelise praetud kana päeva puhul on igati paslik valmistada endale üks mõnus kanaeine tervislikus võtmes.
Kurkumiga praetud broilerifilee
4 portsjonit
500 g broilerifileed
1 sl oliiviõli
0,5 tl soola
0,5 tl kurkumit
näpuotsaga pipart
Serveerimiseks:
spinatilehti
basmatiriisi
viil sidrunit
Lõigake broilerifilee väikesteks tükikesteks. Kuumutage pannil õli, asetage sinna lihatükid ning puistake peale soola, kurkumit ja pipart. Praadige, kuni liha hakkab pealt vaadates äärtest valgeks muutuma. Keerake kanatükid ümber ja praadige veel mõni minut, kuni liha on muutunud kuldpruuniks. Serveerige spinati ja riisiga, pigistage peale sidrunimahla.
Kommentaarid (0)