Kana-juustutortillad Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
29. juuni 2020, 08:25

MÕNUS SUVINE ROOG | Kana-juustutortiljad

Tortilja on üks mõnus suvine roog, mille täidisest praegusel ajal ei saa puududa ka maasikad. Täidisesse võib praadida jahutatud broilerifileed, aga siin saab ära kasutada ka grillitud kanaliha, mida ei ole jaksanud ära süüa. Grillitud kana pole eelnevalt praadida vaja, vaid võib lisada lõpuks, et see vaid läbi kuumutada. Mõnusat maitset ja tekstuuri annab täidises krõbedaks praetud juust. Selleks võib kaustada spetsiaalset praejuustu või halloumit. Viimane tuleks praadida kuival pannil pruuniks, kuid mõlema juustu puhul peaks praepann olema üsna kuum. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Broilerifilee või grillitud kanaliha
1 tk Suur sibul
2 tk Paprika
2 tk Küüslauguküüs
2 spl Õli
1 pk Taco maitseaine (28g)
0.5 dl Vesi
200 g Grilljuust või halloumi
8 tk Keskmine tortilja
200 g Jääsalat
200 g Kirsstomatid
200 g Maasikad
1.5 dl Hapukoor
Koriandrilehed

Valmistamine

1. Lõika broilerifileed ribadeks. Koori sibul, poolita ja lõika viiludeks. Poolita paprika, eemalda seemned ja lõika ribadeks. Koori küüslauguküüned ja lõika õhukesteks viiludeks.

2. Kuumuta õli pannil ja prae selles kanatükid 7-8 minutiga küpseks. Kui kasutad grillitud kana, siis lisa see pannile tükeldatuna enne tacomaitseaine lisamist.

3. Pane pannile sibulad ja paprika ning jätkas praadimist, kuni köögiviljad on pehmed. Sega hulka tacomaitseaine ja vesi. Hauta kuni vesi on aurustunud.

4. Lõika juust viiludeks ja prae kuumal pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Halloumit prae kuival pannil.

5. Soojenda tortiljad kuumal kuival pannil või ahjus. Tõsta peale kana-köögviljasegu, juustuviilud, ribadeks lõigatud jääsalat, tükeldatud kirsstomatid ja maasikad. Nirista peale salsakastet ja hapukoort. Pane täidisele koriandrilehed, keera tortiljad rulli ja serveeri kohe.