Grillitud kanafileed virsikukastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
23. juuni 2020, 07:43

KIIRELT SÜTELE| Grillitud kanafileed virsikukastmega

Taljesõbralik kanaliha on hinnatud nii suurte kui väikeste sööjate poolt. Mahlane grillitud kana on eelnevalt pehmenud marinaadis ja siis maitse saanud küpsetamise käigus peale pintseldatud magus-vürtsikast virsikukastmest. Kui virsikukompott on juba avatud, siis võiks virsikuid ka värskesse salatisse panna, mis sobib nii grillitud kana aga ka kala kõrvale suurepäraselt. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 2 tundi marinaadis

Koostisosad
4 tk Kanafilee
MARINAAD
6 spl Oliiviõli
2 spl Sidrunimahl
3 tk Purustatud küüslauguküüs
1 tl Kuivatatud tüümian
1.5 tl Sool
0.5 tl Must pipar
1.5 spl Värskelt riivitud sidruni koor
VIRSIKUKASTE
2 tk Konservvirsik
0.5 tk Jalopenokaun
1 spl Hele sojakaste
1.5 tl Sriracha kaste vm tsillikaste
1 tl Kange sinep
1 tl Oliiviõli
Sool
VÄRSKE SALAT VIRSIKUTEGA
300 g Jääsalt
1 tk Paprika
100 g Rukolalehed
4 tk Konservvirsik
75 g Kreeka pähklid
1 spl Oliiviõli
1 spl Palsamiäädikas
0.5 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Sega marinaadi ained ja pane kanafileed 2 tunniks marinaadi.

2. Sega kausis püreestatud virsik, peeneks hakitud jalopeno, sojakaste, sriracha kaste, sinep ja oliiviõli, maitsesta soolaga. Tõsta pool sellest pintseldamiseks kõrvale.

3. Pane kanafileed grillile ja grilli kaetuna u 6-7 minutit, pööra ümber ja grilli veel 6-7 minutit, pintselda grillimise ajal aeg-ajalt virsikukastmega. Võta grillilt, lase kaanega nõus või foolium all 10 minutit seista ja serveeri ülejäänud virsikukastmega.

4. Salati valmistamiseks lõika jääsalat ribadeks, lisa ribadeks lõigatud paprika, rukola ja sektoriteks lõigatud virsikud. Sega kastmeks oliiviõli, palsamiäädikas ja sidrunimahl, maitsesta soola ja pipraga. Nirista kaste salatile, sega läbi ja puista peale hakitud pähklid. Serveeri grillkana juurde.