Ahjuburgerid hakkliha ja juustuga Foto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
26. juuni 2020, 08:56

MÕNUSAKS NÄDALAVAHETUSEKS | Lihtsustatud ahjuburgerid hakkliha ja juustuga

Burgerivalmistamise lihtsustatud meetod võimaldab vähema vaevaga varustada burgeritega 4 inimest. Ahjus küpsenud burgerid tulevad mõnusalt mahlased ja krõbedad. Kasuta valmistamisel väiksemaid burgerikukleid, eriti maitsev tuleb pehmetest brioche burgerikuklitest. Lisaks võib serveerida klassikalist kapsasalatit või jääsalatit, tomateid ja muud värsket kraami ning meelepärast kastet, mida igaüks saab oma maitse järgi burgerile lisada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
35 minutit + 23-30 minutit ahjus

Koostisosad
8 tk Burgerikukkel
Või vormi määrimiseks
6 dl Riivitud cheddar juust
800 g Veisehakkliha
2 tk Keskmine sibul
1 Tükeldatud tomatid (400g)
1 spl Dijoni sinep
Sool
Must pipar
5 tk Toorsuitsupeekoni viil
1 spl Worcesteri kaste
GLASUUR
100 g Või
1 spl Pruun suhkur
1 spl Dijoni sinep
2 spl Seesamiseemned
2 tl Worcesteri kaste

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Lõika kuklid horisontaalselt pooleks, kui vaja. Pane kuklite alumised pooled võiga määritud ahjuvormi ja puista peale 2 dl riivjuustu. Pane vorm ahju ja küpseta kuni juust on sulanud 3-5 minutit.

2. Pruunista hakkliha ja hakitud sibulat pannil õlis 6-8 minutit. Nõruta ära tekkinud vedelik, kui vaja. Sega hulka tomatikonserv, sinep ja wortsesteri kaste ning maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta segades 1-2 minutit. Tõsta segu ühtlaselt kuklitele ja puista peale ülejäänud riivjuust.

3. Prae peekoniviilud pannil krõbedaks, tükelda väiksemaks ja pane kuklitele. Aseta kuklite pealmised poole peale.

4. Sulata kastrulis või, lisa suhkur, wortsesteri kaste ja sinep. Kuumuta segades kuni segu on ühtlane. Pintslelda kuklid glasuuriga ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 20-25 minutit kuni kuklid on pealt krõbedad ja kuldpruunid.