Grillitud tuunikala steik maasika-tomatisalsagaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
25. juuni 2020, 07:46

KALAPÄEV | Grillitud tuunikala steik maasika-tomatisalsaga

Vahel võib tavapärase grill-liha, kana või vorsti kõrval lubada endale midagi erilisemat.  Tuunikala ei ole meie grillimenüüdes just ülemäära sage tooraine. Maitse saab kala marinaadist ja salsa on heaks kaaslaseks. Tuunikala grillimisel kehtib sama põhimõte, mis veiseliha puhul - pigem vähem, kui rohkem. Keskelt peaks steik jääma roosakas, kuid siiski läbi kuumenenud. Küpsemisaeg on arvestatud u 2,5 cm paksuse steigi järgi. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Tuunikalasteik (a 150g)
MARINAAD
3 spl Apelsinimahl
3 spl Sojakaste
2 spl Oliiviõli
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
2 spl Hakitud petersell
1 tk Küüslauguküüs
1 tl Kuivatatud pune
0.5 tl Must pipar
MAASIKA-TOMATISALSA
4 tk Ploomtomat
100 g Maasikad
0.5 dl Hakitud roheline sibul
0.5 dl Laimimahl
2 spl Hakitud koriandrilehed
2 spl Hakitud jalopeno
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Sega marinaadiks apelsinimahl, sojakaste, oliiviõli, sidrunimahl, petersell, purustatud küüslauk, pune ja must pipar. Pane kalatükid marinaadi ja tõsta vähemalt 30 minutiks külmkappi. Kui kala ei ole üleni marinaadis, siis keera vahepeal tükid ümber.

2. Salsa valmistamiseks haki tomatid ja maasikad, sega hulka roheline sibul, laimimahl, koriandrilehed ja jalopeno ning maitsesta soola ja pipraga. Pane 30 minutiks külmkappi maitsestuma.

3. Kuumuta grill ja määri õliga. Grilli kalatükke üsna kuumal grillil 2-4 minutit, pööra ümber ja pintselda marinaadiga. Küpseta veel 2-3 minutit või kuni kala on sobivas küpsuses.

Serveeri maasika-avokaadosalsaga.