Taimetoidu retseptid

JAANIÕHTU JÄÄKIDE TAASKASUTUS | Värskekapsasupp grillvorstidega  

Pille Enden, 24. juuni 2020 07:48
Värskekapsasupp grillvorstidega Foto: Jaan Heinmaa
Värskest suvisest kapsast ja muudest köögiviljadest pakatav supp on üsna kerge, aga parajalt toitev. Selles supis saab sobivasti ära kasutada grilliõhtust järgi jäänud grillvorste. Aga supp on maitsev ka ilma lihakraamita ning mõjub siis hästi kehakaalule, eriti jaanipäeva järgselt. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Suurem sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 tk Porgand
1 tk Paprika
400 g Peakapsas
2 tk Sellerivars
2 spl Õli
1 prk Tükeldatud tomatid või küpsed värsked tomatid (400g)
1.25 l Kanapuljong
200 g Rohelised oad
2 tl Kuivatatud Vahemere ürdisegu
2 spl Hakitud petersell
400 g Grillvorstid
2 tl Õunaäädikas
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Koori porgandid ja lõika kuubikuteks. Poolita paprika, eemalda seemned ja lõika ruutudeks.  Tükelda kapsas ribadeks või ruutudeks, viiluta seller.

2. Hauta kastrulis õlis sibul, porgand ja seller poolpehmeks 4-5 minutit, siis lisa paprika ja hauta veel 4-5 minutit. Lisa tomatid ja kuumuta läbi. Lisa puljong, kuumuta keemiseni ja lisa ribadeks või ruutudeks lõigatud kapsas. Keeda, kuni kapsas on pehme u 10 minutit.

3. Lisa juppideks lõigatud oad, ürdisegu ja petersell, keeda 5 minutit. Pane supisse juppideks tükeldatud vorstid ja kuumuta läbi. Timmi maitse äädika, soola ja pipraga sobivaks. 

Samal teemal

24.11.2019
10 ROOGA PEOJÄÄKIDEST: tee salatit, suppi ja šokolaadikooke!
20.05.2018
Lihtne seljanka grillliha ja -vorstiga